Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone: Απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους στο Λονδίνο

Τον Νοέμβριο του 2022 η διοίκηση της εταιρείας είχε ανακοινώσει πως θα λάβει μέτρα εξοικονόμησης κόστους ύψους 1 δισ. ευρώ λόγω της επιδείνωσης της προοπτικής της αγοράς

Η βρετανική πολυεθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Vodafone Group Plc σχεδιάζει να προχωρήσει σε αρκετές εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων της, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν την έδρα τους στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο, προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η οποία επικαλείται πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Η πληροφορία αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση τον Νοέμβριο του 2022 από τη διοίκηση της εταιρείας πως θα λάβει μέτρα εξοικονόμησης κόστους ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ λόγω της επιδείνωσης της προοπτικής της αγοράς.

Έκτοτε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικ Ριντ παραιτήθηκε, καθώς η θητεία του σημαδεύτηκε από τη μεγάλη πτώση της τιμής των μετοχών της -σχεδόν υποδιπλασιάστηκε- και το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε δυσαρέσκεια για την πορεία της εταιρείας επί των ημερών του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Vodafone συμφώνησε η θυγατρική της στην Ουγγαρία να εξαγοραστεί από την 4iG και στο ουγγρικό κράτος έναντι 1,7 δισεκ. ευρώ σε μετρητά, συμφωνία που είχε αναγγελθεί αρχικά τον Αύγουστο του 2022.

Η Vodafone δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters της ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις