Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χάρης Θεοχάρης: «Έτσι προωθούμε τις ελληνικές startups και κρατάμε στη χώρα τους νέους»

Συγκεκριμένα και απλά βήματα για την προώθηση των ελληνικών startups, αλλά και τη διαμόρφωση κινήτρων για να μείνουν οι νέοι στη χώρα και να σταματήσει η «αιμορραγία» εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό, προτείνει ο υποψήφιος βουλευτής του «Ποταμιού» στη Β’ Αθήνας, Χάρης Θεοχάρης.

DSC_0008_Theocharis_702*336
Ο υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι, στη Β’ Αθήνας, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως αναφέρει, θα πρέπει, καταρχάς, να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντούν οι startups, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους. Επίσης, όπως λέει, θα πρέπει να διευθετηθούν νομοθετικά και φορολογικά ζητήματα, όπως η αναγνώριση από το φορολογικό πλαίσιο θεσμών όπως το angel funding, και κατά τρίτο λόγο, θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά οι τρόποι προσέλκυσης τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών «από την άμεση γειτονιά μας», αναφέροντας το παράδειγμα του Ισραήλ, για το οποίο είπε πως έχει ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο προώθησης των startups που η χώρα μας θα πρέπει να αντιγράψει.

To video με την αποκλειστική δήλωση του Χάρη Θεοχάρη μπορείτε να το δείτε και στο κανάλι του Startupper.gr στο YouTube

Πέραν αυτού όμως, στάθηκε και στις ανάγκες που έχουν στο Ισραήλ για εξειδικευμένους μηχανικούς πληροφορικής, λόγω ακριβώς της μεγάλης ανάπτυξης των startups. Όπως είπε, οι ανάγκες αυτές μπορούν να καλυφθούν από τη χώρα μας με την ανάπτυξη στην Ελλάδα ερευνητικών κέντρων (σε συνεργασία και με τα Πανεπιστήμια), τα οποία στη συνέχεια θα «συνδεθούν» με τις ανάγκες που υπάρχουν στο Ισραήλ, και με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε και η χώρα μας να κάνει εξαγωγή τεχνογνωσίας στο Ισραήλ, κρατώντας παράλληλα στην Ελλάδα τους νέους επιστήμονές της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις