Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτές είναι οι 8 πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες FinTech Startups

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει ο χώρος του FinTech (Financial Technology) είναι καυτός και θα παραμείνει έτσι για όλο το 2016.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα startup του χώρου μπορούν να αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο του τζίρου των τραπεζών, κοντά στα 5 τρισ. δολ. στο κοντινό μέλλον.

Το 2014, οι επενδύσεις σε FinTech Startup άγγιξαν τα 12 δισ. δολάρια, ενώ μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2015 είχαν επενδυθεί 10,5 δισ. δολάρια. Εταιρείες με συστήματα πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων, με δάνεια αλλά και αυτοματοποιημένες επενδυτικές υπηρεσίες είναι η «αιχμή του δόρατος» του FinTech προσφέροντας άμεση και εύκολη πρόσβαση από κάποια φορητή συσκευή ή τον υπολογιστή σε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών και μάλιστα φθηνότερα από άλλες παρόμοιες παραδοσιακές υπηρεσίες.

Εταιρείες όπως το TransferWise διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 750 εκατ. δολ. σε προσωπικές μεταφορές χρημάτων ανά το κόσμο ενώ άλλες σαν το Wesabe και το BitInstant έκλεισαν. Τα FinTech startup κατά κανόνα χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια εκκίνησης και αρκετό χρόνο για να καταστούν κερδοφόρα.

Τα FinTech Startup του 2016

Betterment
Έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη και προσφέρει αυτοματοποιημένες και προσωποποιημένες επενδυτικές υπηρεσίες.

WePay
H έδρα του είναι στο Σαν Φρανσίσκο και προσφέρει πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών για Eshop κυρίως, με έσοδα 25 εκατ. δολ. το 2014.

Affirm
Ιδρύθηκε το 2013 από τον Max Levchin, συνιδρυτή του PayPal, και προσφέρει δάνεια για μεγάλες αγορές όπως για παράδειγμα για φοιτητές μεγάλων πανεπιστημίων. Έχει συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια 275 εκατομμυρίων δολαρίων.

CommonBond
Ασχολείται με το φοιτητικό χρέος και δανεισμό στις ΗΠΑ, ενα χώρο που χαρακτηρίζεται «κόκκινος» μια και υπάρχουν πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Kabbage
Προσφέρει δάνεια για κεφάλαια κίνησης σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις με σχετικά μικρό χρόνο αποπληρωμής.

Orchard Platform
Πρόκειται για μια πλατφόρμα που συνδέει επενδυτές με 130 δανειστές ενώ προσφέρει υπηρεσίες και σε τρίτους μεγάλους δανειστές. Έχει συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια 44,7 εκατ. δολ.

TranferWise
Έχει την έδρα του στο Λονδίνο και προσφέρει παγκόσμια μεταφορά χρημάτων με χαμηλό κόστος. Έχει συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια 91 εκατ. δολ.

Meniga
Πρόκειται για μια διαφορετική startup μια και προσφέρει ειδικό λογισμικό ελέγχου κίνησης του χρήματος με πελάτες της να είναι οι μεγάλες τράπεζες. Έχει την έδρα της στην Ισλανδία και ήδη έχει κλείσει τη πρώτη της μεγάλη δουλειά με την μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης, Santander, η οποία διαχειρίζεται 1,3 τρισ. ευρώ.

Πηγή: inc.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις