Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θέμα ημερών τα νέα ΕΣΠΑ για Startup

Σε πρόσφατη συνέντευξή τύπου του ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑΠαναγιώτης Κορκολής, παρουσίασε τα τέσσερα νέα προγράμματα τα οποία θα ανοίξουν στο αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα.

Τα νέα αυτά προγράμματα αφορούν νεοφυείς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και την ενίσχυση των υφισταμένων μικρομεσαίων και τουριστικών επιχειρήσεων ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην εξωστρέφεια.

«Σ’ αυτό που θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους σημασία είναι η ποιότητα, δηλαδή ο τρόπος παρέμβασης να είναι στοχευμένος, να υπάρξουν συνέργειες, (…) να βοηθήσει πραγματικά εκείνα τα παραγωγικά υποκείμενα που μπορούν να τραβήξουν τη χώρα λίγο πιο μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Κορκολής.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο βαθμός καινοτομίας της κάθε πρότασης χρηματοδότησης θα παρθεί σοβαρά υπόψη κατά την διαδικασία αξιολόγησης.

Όπως τόνισε ο κ. Κορκολής, την περίοδο 2007 – 2013 μπορεί η απορρόφηση κονδυλίων να ήταν ικανοποιητική, αλλά δεν είχε δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, δύο τομείς που δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας. «Το ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία δεν είναι, αν ο Έλληνας επιχειρηματίας ανοίξει άλλη μια καφετέρια η άλλο ένα εμπορικό κατάστημα», τόνισε.

Ο κ. Κορκολής επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα με τα τεράστια προβλήματα κατατάσσεται πρώτη στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, μεταξύ των 28 κρατών – μελών, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις