Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιστήμη Σαχιτζή:” H BlueLine φέρνει τα εξωτερικά ιατρεία σπίτι μας”

Η BlueLine είναι μια Startup η οποία δημιουργεί μια κοινότητα γιατρών και νοσηλευτών με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο σπίτι μέσω μιας εφαρμογής για Smartphones.

Επιστήμη Σαχιτζή _
H Επιστήμη Σαχιτζή, Chief Medical Officer της Blueline.

Τα πάντα ξεκίνησαν από μια βιωματική εμπειρία της Επιστήμης Σαχιτζή, συνιδρύτριας και Chief Medical Officer της BlueLine, η οποία χρειάστηκε να μεταφέρει ένα συγγενή της στα επείγοντα ενός νοσοκομείου όπου μετά από πολύωρη αναμονή και ψυχολογική και σωματική καταπόνηση αποφάσισε ότι κάτι πρέπει να γίνει με την κατ’ οίκον ιατρική περίθαλψη.

Blueline2
Μέσω ειδικής εφαρμογής για Android και iOS οποιοσδήποτε έχει ανάγκη για ιατρική επίσκεψη στο σπίτι, θα μπορεί να επιλέξει τον γιατρό της αρεσκείας του με βάση το βιογραφικό του, το κόστος αλλά και ειδικά τα σχόλια και την βαθμολογία άλλων χρηστών της πλατφόρμας. Βασικό σημείο αυτο-εξασφάλισης υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλα τα marketplaces είναι η αξιολόγηση της κοινότητας για όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η BlueLine στοχεύει ένα κοινό που δεν μπορεί ή δεν θέλει να επισκεφτεί ένα νοσοκομείο ή θέλει μια άμεση ιατρική γνώμη χωρίς να μετακινηθεί αλλά και σε τουρίστες όπου θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο να βρουν το δρόμο και την άκρη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή να εντοπίσουν κάποιο ιατρό.

BlueLine

Δυνατή ομάδα

Εκτός της Επιστήμης Σαχιτζή, η οποία έχει μεταπτυχιακό τις πρώτες βοήθειες εκτός νοσοκομείου και είναι αναισθησιολόγος στο Αττικό Νοσοκομείο, μέλη της ομάδας είναι οι:
– Νίκος Ναούμ, με δωδεκαετή εμπειρία ως ερευνητής τηλεϊατρικής στο Δημόκριτο και μεγάλη εμπειρία σαν IT Project Manager σε προγράμματα της Ε.Ε.
– Γιώργος Δημητρίου,
CTO της BluLine και συνιδρυτής.
– Γιώργος Τεσσέρης, Αρχιτέκτονας λογισμικού και συνιδρυτής.
– Δημήτρης Τσίγκος, πρόεδρος και συνιδρυτής και
CEO της StartTech Ventures.

Κάτω από τα φτερά της StartTech Ventures

Όπως αναφέρει η κα. Σαχιτζή είναι ενθουσιασμένη που μια ιδέα βρήκε το δρόμο της υλοποίησης κάτω από την υποστήριξη και καθοδήγηση του Δημήτρη Τσίγκου και της StartTech Ventures, o οποίος βλέπει τις προοπτικές της BlueLine τόσο σε τοπικό επίπεδο και ειδικά σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Tsigos_702x336_DSC_0065

Επέκταση στο εξωτερικό

Η BlueLine συμμετείχε τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκδήλωση Digital Health World Forum 2015 και συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον από το σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, από εταιρείες τηλεϊατρικής αλλά και ιατρικών φορετών συσκευών (wearables). H BlueLine θα ξεκινήσει τη πιλοτική λειτουργία της στην Αθήνα την ερχόμενη Άνοιξη ενώ θα ακολουθήσει το Λονδίνο και άλλες μεγαλουπόλεις όπως το Παρίσι και η Κωνσταντινούπολη, μια και σε αυτές τις πόλεις είναι ακόμα πιο δύσκολη η πρόσβαση των κατοίκων αλλά και των τουριστών στα νοσοκομεία.

Στόχοι και περαιτέρω χρηματοδότηση

Από τον Ιούνιο του 2016 όπου θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία της υπηρεσίας η BlueLine έχει βάλει στόχο 5.000 χρηστών ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σκοπεύει να μπουν στη πλατφόρμα Ψυχολόγοι και Ψυχοθεραπευτές , πέρα από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες ιατρών, ενώ ο απώτερος στόχος είναι να μετατραπεί η BlueLine σε ένα ψηφιακό πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης με υπηρεσίες Τηλεϊατρικής με χρήση φορετών ιατρικών συσκευών.

Τέλος, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 50.000 ευρώ από την StartTech Ventures και στοχεύει σε χρηματοδότηση πρώτου γύρου 100.000 – 150.000 ευρώ από ιδιώτες επενδυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις