Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κάτι πάει λάθος στον κόσμο των επενδύσεων!

Κάτι πάει λάθος στον κόσμο των επενδύσεων μια και τα κριτήρια των συμβούλων των VC’ s φαίνεται να είναι εντελώς υποκειμενικά, στα όρια του τζόγου θα λέγαμε.

Η αποτίμηση της Snapchat, μιας πλατφόρμας ανταλλαγής video για έφηβους, αγγίζει τα 20 δισ. δολ., ενώ αυτή της SpaceX, η οποία στέλνει ακάτους στο διάστημα, και σε λίγο στον Άρη, και οι πύραυλοι προσθαλασσώνονται μόνοι τους ακέραιοι, με τα βίας έχει ξεπεράσει τα 12 δισ. δολ.

Στον έκτο γύρο χρηματοδότησης η Snapchat πήρε πρόσφατα 1,81 δισ. δολ. απο δέκα επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των GSV Capital, Sequoia Capital και Fidelity Investments. Συνολικά η Snapchat έχει πάρει κοντά στα 2,7 δισ. δολ.

Η Snapchat ιδρύθηκε το 2011 σαν μια πλατφόρμα ανταλλαγής video που εξαφανίζονται μετά από λίγα δευτερόλεπτα όταν το δει ο παραλήπτης. Οι έφηβοι στην Αμερική ξετρελάθηκαν με την ιδέα να στέλνουν video – επιπέδου πορνό – στους φίλους και στις φίλες τους, με τη βάση χρηστών να έχει φτάσει πλέον τα 110 εκατομμύρια. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 18, ενώ αναπαράγονται περίπου 1 δισ. βίντεο κάθε μέρα.

Μόλις το 2015 άρχισε να βγάζει χρήματα η εταιρεία ενώ έχει μεσολαβήσει και μια μεγάλη διαρροή προσωπικών βίντεο… Συγκεκριμένα το 2015 έβγαλε 59 εκατ. δολ. με τη πρόβλεψη για το 2016 να είναι 250 εκατ. δολ.

Παρότι 110 εκατ. εφήβοι είναι μια σημαντική αγορά ειδικά στις ΗΠΑ, η Snapchat δεν φαίνεται να έχει πείσει τους διαφημιζόμενους, βέβαια έχει πείσει τους επενδυτές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις