Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δυναμικό παρόν της Στοκχόλμης στις επενδύσεις FinTech!

Στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκώς των πλέον περιζήτητων πόλεων για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας των οικονομικών (FinTech), βρίσκεται η Στοκχόλμη την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το Stockholm School of Economics.

Με βάση την τελευταία, η Σουηδική πρωτεύουσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει το 18,3% του συνόλου των FinTech επενδύσεων στη Γηραιά Ήπειρο, μέγεθος που υπολείπεται μόνο του Λονδίνου. Αν μη τι άλλο, λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της Στοκχόλμης, αλλά πρωτίστως το γεγονός ότι δεν διαθέτει κάποιο εκτενές όσο και ιδιαίτερα οργανωμένο οικονομικό οικοσύστημα που απαρτίζεται από accelerators, incubators και εν γένει επενδυτές και δη σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά οικονομικά κέντρα, το επίτευγμά της είναι αξιοσημείωτο.

Αρκεί να υπογραμμιστεί πως το 2014 η Σουηδική πρωτεύουσα κατάφερε να εξασφαλίσει επενδύσεις-ρεκόρ της τάξεως των 266 εκατ. δολαρίων, τη στιγμή κατά την οποία στην Ευρώπη τοποθετήθηκαν συνολικά 1,48 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα του FinTech. Μάλιστα, τρία από τα μεγαλύτερα deals στην Στοκχόλμη το 2014 ξεπέρασαν σε αξία τα 200 εκατ. δολάρια. Συγκεκριμένα, η Klarna έλαβε χρηματοδότηση 125 εκατ. δολαρίων, η iZettle 55,5 εκατ. δολάρια και η Trustly 28,8 εκατ. δολάρια. Την τελευταία διετία, εταιρείες όπως οι Intel Capital, Mastercard και Express Ventures επενδύουν συστηματικά στις FinTech επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Σουηδική πρωτεύουσα.

!!!!!Torbjörn Bengtsson, Stockholm Business Region DevelopmentΌπως τόνισε ο Torbjörn Bengtsson, εκπρόσωπος του Stockholm Business Region Development: “Η εν λόγω έρευνα δείχνει ξεκάθαρα πως ο τομέας του FinTech αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Στοκχόλμη. Η συγκεκριμένη πορεία όχι μόνο αναμένεται να συνεχισθεί, αλλά και να ενταθεί τα αμέσως προσεχή χρόνια, επιτρέποντας στην Σουηδική πρωτεύουσα να διατηρήσει την θέση της ως ένα από τα πλέον σημαντικά FinTech hubs παγκοσμίως”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις