Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνική παρουσία στον τελικό Imagine Cup της Microsoft!

Η ομάδα PROGNOSIS, η οποία αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δέσποινα Ευθυμιάδου, Βασιλική Μπίκια, Δημήτρης Ιακωβάκης, Κωνσταντίνος Μαυροδής και ο μέντορας τους Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης), θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους τελικούς του Microsoft Imagine Cup 2015, που θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουλίου και θα κορυφωθούν στις 31 Ιουλίου 2015.

Συνολικά, στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 33 ομάδες, ενώ οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 3 κατηγορίες (Innovation, Games και World Citizenship) με στόχο να κερδίσουν 50.000 δολάρια και μια ειδικά σχεδιασμένη “boot-camp” εμπειρία που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν περαιτέρω τα project τους. Οι νικητήριες ομάδες της κάθε κατηγορίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη στην ανάπτυξη του project τους και mentorship τόσο από την ίδια τη Microsoft όσο και από ειδικούς του κλάδου, στο πλαίσιο των Microsoft Ventures, Microsoft Youth Spark και PAX.

Η ελληνική ομάδα PROGNOSIS, που θα διαγωνιστεί στην κατηγορία World Citizenship, προτείνει μια “έξυπνη” τεχνολογική λύση για την έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον και την πρώιμη παρέμβαση. Την ίδια στιγμή, διευκολύνει την καθημερινή ζωή ενήλικων μεγαλύτερης ηλικίας, ενθαρρύνοντας την ενεργό και υγιή γήρανση, με τη βοήθεια νέων τρόπων αυτοδιαχείρισης εργαλείων υγείας (όπως λ.χ. το Microsoft Band), στο πλαίσιο συνεργατικής φροντίδας με επαγγελματίες υγείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις