Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρωτοποριακό Γαλλικό Tech Ticket!

Προχωρώντας σε μια ιδιαίτερα γενναία κίνηση που αποσκοπεί να δελεάσει διεθνείς startup εταιρείες και ταλέντο να εγκατασταθούν στη Γαλλία, ο Υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας Axelle Lemaire δημιούργησε ένα νέο πακέτο με την ονομασία “French Tech Ticket”.

Πρόκειται για μια συνεργασία με την πόλη του Παρισιού, μέσω της οποίας προσφέρεται σε ξένους επιχειρηματίες εργασιακή βίζα, ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 14.000 και 28.000 δολαρίων για κάθε εργαζόμενο της ομάδας, δωρεάν χώρο εργασίας σε incubator, καθώς επίσης αγγλόφωνο επιχειρηματικό σύμβουλο.

Το French Tech Ticket θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον προσεχή Ιανουάριο και οι ενδιαφερόμενες startups θα πρέπει να θέλουν να παραμείνουν για χρονικό διάστημα έξι μηνών στη Γαλλία. Μάλιστα, κάθε εξάμηνο, τουλάχιστον 50 άτομα θα απολαμβάνουν τα σχετικά προνόμια. Η συγκεκριμένη γαλλική κίνηση έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία ο ανταγωνισμός μεταξύ startup Ευρωπαϊκών πόλεων, όπως λ.χ. των Λονδίνου, Βερολίνου, Δουβλίνου και Στοκχόλμης, βρίσκεται στο απώγειό του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις