Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Μάθετε τα πάντα για το FinTech, τα Drone Hubs, αλλά και το πως θα «απογειώσετε» την Startup εταιρεία σας

Όλα όσα είδαμε στο νέο επεισόδιο της μοναδικής εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση

Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ, η πρώτη και μοναδική εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση και ο Γιάννης Διονάτος μας ταξίδεψαν για άλλη μια φορά στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας το Σάββατο 29 Ιουλίου μέσα από τη συχνότητα του ONE CHANNEL.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο επεισόδιο της πρωτοποριακής αυτής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 11:30 μέσα από τους δέκτες του ONE CHANNEL είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις ιστορίες των πρωταγωνιστών του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας.

Δείτε εδώ το σχετικό επεισόδιο

Ο πρώτος καλεσμένος ήταν ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, ιδρυτής και CEO της e-Credit, της εταιρείας που φέρνει την ψηφιακή επανάσταση στα στεγαστικά δάνεια. Ο κ. Καλυβιώτης μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον και όπως τόνισε «έχουμε πάει ήδη στην Αγγλία, τελειώνουμε τα διαδικαστικά με τον FCA κλπ. Εκεί η αγορά είναι ελεύθερη, μπορούμε να αντιπροσωπεύουμε γύρω στους 200 δανειστές, banking και non banking. Έχουμε δηλαδή μεγαλύτερο βάθος αγοράς. Από κει και πέρα κοιτάμε και την Ολλανδία που και αυτή μεγάλη δυναμική».

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν ο Δημήτρης Πετρίλης, ιδρυτής και CEO της Tucana, της Startup που κάνει τη διαχείριση των οικονομικών σας παιχνιδάκι. Όπως μας είπε ο ίδιος «το Tucana είναι μια εφαρμογή, η οποία επιτρέπει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές, δηλαδή μεταφορές χρημάτων. Επίσης, δίνει προσφορές στους χρήστες ανάλογα με το συναλλακτικό τους προφίλ».

Στη συνέχεια γνωρίσαμε την Φραγκίσκα Τσιούτσιου, CEO και Founder της Drops Smart Hubs, της εταιρείας που θέλει να δημιουργήσει το πρώτο drone hub στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά «η Drops Smart Hubs είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της. Το Drops βγήκε από το drone operations, δηλαδή επιχειρήσεις με drones και τα Smart Hubs είναι οι έξυπνες βάσεις που ουσιαστικά θα λειτουργήσουν σαν το αεροδρόμιο για τα drones. Για να εξηγήσω πιο απλά αυτό που πάμε να κάνουμε, θα φέρω σαν παράδειγμα ένα αεροδρόμιο. Τι γίνεται στο αεροδρόμιο; Έχουμε αεροσκάφη, τα οποία προσγειώνονται και απογειώνονται, έχουμε διάφορα services, τα οποία το αεροδρόμιο προσφέρει στις αεροπορικές εταιρείες, όπως καύσιμα, φόρτωση εκφόρτωση αποσκευών κλπ. Το ίδιο λοιπόν πάμε να κάνουμε και εμείς στις βάσεις που πάμε να φτιάξουμε, θα υπάρχουν θέσεις για να απογειώνονται και να προσγειώνονται τα drones, θέσεις στις οποίες θα σταθμεύουν, έτσι ώστε να είναι σε ένα stand by mode για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε όταν τα χρειαστούμε. Θα υπάρχει χώρος που θα φορτίζονται οι μπαταρίες τους και επίσης θα υπάρχουν smart lockers, όπου θα εναποτίθενται τα τυχόν πακέτα που μπορεί να μεταφέρουν».

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, γνωστός και ως δικηγόρος των Startups. Σύμφωνα με τον ίδιο ο ρόλος του δικηγόρου και του νομικού συμβούλου στα Startups «είναι βασική παράμετρος για την προστασία και την οικονομική εκμετάλλευση του κόπου των Startuppers. Είναι μια βασική σκέψη που πρέπει να έχουν οι ιδρυτές στο μυαλό τους, καθόλη τη διάρκεια της πορείας τους, από την ίδρυση μέχρι το exit».

Από αριστερά οι: Αχιλλέας Καλυβιώτης, Δημήτρης Πετρίλης, Φραγκίσκα Τσιούτσιου και Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις