Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Ευρωπαϊκές Startups οργανώνονται και πιέζουν για την ψηφιακή πολιτική της Ε.Ε.!

Στη δημιουργία του European Technology Alliance, μιας ομάδας που θα αναλάβει το lobbying ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψηφιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να βοηθηθούν οι startups να αναπτυχθούν και μεγαλώσουν σταδιακά, προχωρούν ορισμένες Ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες.

Ταυτόχρονα, η εν λόγω ομάδα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σοβαρό αντίβαρο-αντίλογο στην ιδιαίτερα ισχυρή lobbying παρουσία των Αμερικανικών ΙΤ εταιρειών στις Βρυξέλλες.

Οι 25 -προς το παρόν- συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές εταιρείες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της αγοράς: από το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ασφάλεια μέχρι το mobile gaming. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι BlaBlaCar, Spotify, SwiftKey κ.ο.κ., ενώ της όλης προσπάθειας ηγείται ο συνιδρυτής του Skype και ιδρυτής της Atomico, Niklas Zennström.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Zennström: “Σχηματίσαμε μια συμμαχία προκειμένου να μοιραστούμε την συλλογική μας εμπειρία με τους νομοθέτες και τις ισχύουσες τάσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να επηρεάσουμε με θετικό τρόπο την παρουσία και επίδραση της τεχνολογίας και του internet στους κόλπους της Ε.Ε. Πόσο μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία υφίστανται πάρα πολλά επιτυχημένα παραδείγματα Ευρωπαϊκών τεχνολογικών επιχειρήσεων!”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις