Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εντυπωσιακό παρόν, ακόμη πιο δυναμικό μέλλον για τις ενέργειες του MIT Enterprise Forum Greece

Έχοντας ως απώτερο σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας των startup επιχειρήσεων στο χώρο της τεχνολογίας, το MIT Enterprise Forum Greece διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μια σειρά από σχετικές εκδηλώσεις στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Μάλιστα, μέσω αυτών επιχειρείται να προσφερθεί σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες η ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε έμπειρMIT bootcamp_702x336_01ους μέντορες, συμβούλους, επενδυτές, εταίρους και πελάτες που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Όσο για τον σκοπό του συνόλου των προσπαθειών του MITEF Greece, είναι να βοηθηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις και να ευδοκιμήσουν στην παγκόσμια αγορά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Έτσι, λοιπόν, τον περασμένο Μάιο, έπειτα από πρόσκληση του MIT Enterprise Forum Greece, της νομικής εταιρείας Foley Lardner και του Ελληνικού Προξενείου στη Βοστόνη, 50 Έλληνες και Ελληνο-Αμερικανοί επισκέφθηκαν τα γραφεία της Foley προκειμένου να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του MITEF Greece και το δυναμικό που υπάρχει στη χώρα. Επιπροσθέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης άνοιξης, το MITEF Greece εργάστηκε εντατικά με 25 startups στα πλαίσια του πρώτου διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, ενώ αρκετοί από τους κριτές και μέντορες που πήραν μέρος σε όλη τη διαδικασία προέρχονταν από τις ΗΠΑ. Υπό αυτό το πρίσμα, οι 10 ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, προσκλήθηκαν τον Ιούνιο να συμμετάσχουν σε ένα νέο διεθνές σεμινάριο για νεοφυείς επιχειρήσεις διάρκειας μίας εβδομάδας στο ΜΙΤ, στο οποίο επικεφαλής ήταν ο Dr. Louis Perez-Breva, Co-Director, MIT Innovation Teams, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative. Πριν από λίγες ημέρες, οι τρεις νικητές του διαγωνισμού (Ευάγγελος Παππάς (RTsafe), Αλέξανδρος Κωστόπουλος (reportbrain Limited) και Πάρις Ζιώγκας (TomoTech)) συμμετείχαν μέσω Skype σε τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο MIT Media Lab, Cambridge, MA με την υποστήριξη του Μιχαήλ Μπλέτσα, Director of Computing / Research Scientist, MIT Media Lab και της Μαρίνας Χατσόπουλος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι τρεις νικητές του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε ειδικό ακροατήριο τα επιχειρηματικά τους σχέδια, την εξέλιξή τους κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του διαγωνισμού κ.ά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το MIT Enterprise Forum Greece υποστηρίζει την εκπαίδευση, προωθεί τη δικτύωση και την ανεύρεση νέων κεφαλαίων, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στη διεθνή προβολή των Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας μέσω των διαφόρων προγραμμάτων που διοργανώνει στην Αθήνα. Με την υποστήριξη Ελλήνων της διασποράς, νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μπορούν να συνδεθούν με μία ευρύτερη κοινότητα επαγγελματιών τεχνολογίας και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών startups εν γένει. Τέλος, το MIT Enterprise Forum Greece έπειτα και από την ανακοίνωση του δεύτερου διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, αναμένεται να συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τη δημιουργία μιας “γέφυρας” συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. με τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων και καυτά τη διάρκεια του ερχόμενου έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις