Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βασίλης Γεωργιτζίκης: “Στην Spanner CI είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το πρώτο μας εκατομμύριο”

Το StartupperGr μίλησε με τον γνωστό, στην Ελληνική Startup Σκηνή και ιδιαίτερα σε αυτή της Πάτρας, “Τζίκη” ή κατά κόσμο Βασίλη Γεωργιτζίκη, VP of Product & Marketing της Spanner CI την οποία πρόσφατα γνωρίσαμε από την διάκριση της στον διαγωνισμό Startup World Cup 2019 στον οποίο και έλαβαν την πρώτη θέση.

Ο “Τζίκης” λοιπόν που αποτελεί μέλος της ιδρυτικής ομάδας της Spanner CI και ο οποίος διαθέτει πλούσια εμπειρία στη δημιουργία Cloud Services για IoT πελάτες μας μίλησε για τη νέα “είσοδο” Spanner CI, το αντικείμενο της, τους πελάτες της, αλλά και την επικείμενη χρηματοδότηση!

StartupperGr: Βασίλη να μιλήσουμε αρχικά για το Spanner CI. Τι ακριβώς κάνει λοιπόν η Spanner CI;
Βασίλης Γεωργιτζίκης: Το Spanner CI είναι μια πλατφόρμα που βοηθάει εταιρίες που φτιάχνουν Embedded Devices και συγκεκριμένα έξυπνες συσκευές (IoT Devices), να δημιουργήσουν και να τεστάρουν το τελικό προϊόν τους.
Συγκεκριμένα, βοηθάμε στην δημιουργία και τον προγραμματισμό του Software που τρέχουν αυτές τις συσκευές, καθώς και τον έλεγχο της λειτουργικότητας τους.
Για παράδειγμα, μια εταιρεία που κάνει ένα έξυπνο προϊόν όπως μια ασύρματη έξυπνη λάμπα, βγάζει συχνά Software Updates (π.χ. κάθε μήνα). Αυτά τα Updates προσθέτουν κάποιες λειτουργικότητες στη συσκευή, αλλά προτού σταλούν πρέπει να ελεγχθούν για να είναι σίγουρο ότι δεν προσθέτουν κάποιο πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή οι έλεγχοι γίνονται με χειροκίνητο τρόπο, με έναν προγραμματιστή ή τεχνικό ελέγχου που στέλνει εντολές στην λάμπα να ανάψει, ελέγχει αν δουλεύει σωστά σε περίπτωση που πέσει το Internet και δεκάδες άλλους ελέγχους που πιστοποιούν ότι το προϊόν θα συνεχίσει να δουλεύει σωστά με το νέο Update.
Αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα, έχει μεγάλο κόστος, και εμπεριέχει και το ανθρώπινο σφάλμα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές συσκευές που έχουν προβλήματα και Bugs.
Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει το Spanner CI, δίνοντας την δυνατότητα πλήρους αυτοματοποιημένου ελέγχου της συσκευής με κάθε νέα έκδοση κώδικα, έτσι ώστε η εταιρεία να ξέρει μέσα σε λίγες μόνο ώρες και με μικρό κόστος, ότι το νέο Update που θα βγάλει δουλεύει σωστά.

StartupperGr:  Ποιά είναι η ομάδα πίσω από το Spanner CI και ο δικός σου ρόλος. Ο ρόλος του γνωστού Τζίκη;
Βασίλης Γεωργιτζίκης: Η ιδρυτική ομάδα είναι οι Δημήτρης Λεονάρδος (CEO), Κώστας Πίπιλας (CTO), και ο υποφαινόμενος Βασίλης “Τζίκης” Γεωργιτζίκης (VP of Product και Marketing), ενώ εκτός από τους ιδρυτές στο Spanner εργάζονται ακόμα 5 άτομα.
Ο δικός μου ρόλος, στην Spanner CI, αφορά τη δημιουργία – κατά κύριο λόγο – υπηρεσιών Cloud Services για IoT πελάτες.

StartupperGr:  Πως προέκυψε η ιδέα για της Spanner CI;
Βασίλης Γεωργιτζίκης: Η Spanner CI προέκυψε σαν ιδέα στον Δημήτρη και τον Κώστα από τα σχόλια που άκουγαν από τους πελάτες τους στην προηγούμενη τους Startup, την eConais.
Ως κατασκευαστές Wifi Modules, οι πελάτες τους ήταν εταιρείες που έφτιαχναν IoT Devices, και οι οποίες είχαν έντονο το πρόβλημα του γρήγορου Development τους Software που τρέχει στις συσκευές, καθώς και του εύκολου και γρήγορου ελέγχου.
Αυτά τα προβλήματα αποφάσισαν να λύσουν δημιουργώντας το Spanner CI.

StartupperGr:  Βασίλη σε ποιό στάδιο είναι αυτή τη στιγμή το προϊόν και ποια είναι τα επόμενα σχέδια της Spanner;
Βασίλης Γεωργιτζίκης:  Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κλειστό Minimum Viable Product, το οποίο δείχνουμε σε επιλεγμένους πελάτες. Έχουμε ήδη 4 εταιρείες στην Ελλάδα που το χρησιμοποιούν, μας δίνουν Feedback, και μας βοηθάνε να το εξελίξουμε.
Τα επόμενα μας βήματα είναι να ανοίξουμε την πλατφόρμα σε επιλεγμένους πελάτες του εξωτερικού, και στην συνέχεια να ανοίξουμε την πλατφόρμα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται. Για αυτό το λόγο είμαστε σε τελικά στάδια με VC Funds από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για μια επένδυση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις