Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Melapus: Χρηματοδότηση Seed 300.000 ευρώ για το πρώτο hub ψυχικής υγείας

H ελληνική Startup Melapus, ένα ψηφιακό hub για επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας, έκλεισε σήμερα το πρώτο γύρο χρηματοδότησης seed από την κυπριακή επενδυτική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων 9Α Ventures ύψους 300.000 ευρώ.

Η Melapus ιδρύθηκε το 2017 από τον Νίκο Γκούβα, τον Κωσταντίνο Λάμπρου και τον Νίκο Νικολάου. Η 9μελής ομάδα, ανέπτυξε μια πλατφόρμα τηλεψυχιατρικής και online αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία. Η web εφαρμογή επιτρέπει επίσης την αναζήτηση και την απευθείας διευθέτηση συμβατικού ή online ραντεβού με ειδικούς και πιστοποιημένους Ψυχιάτρους και Ψυχολόγους, ενώ υποστηρίζει και rating system για τις σχετικές υπηρεσίες.
Η όλη διαδικασία γίνεται εξαιρετικά εύκολα, ανώνυμα και αστιγμάτιστα, χωρίς την παρακράτηση οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων, σε πλήρη συμμόρφωση με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Έτσι η ψυχική υγεία γίνεται ένα αγαθό, εύκολα προσβάσιμο σε όλους ανεξαιρέτως.

Τα χρήματα της επένδυσης θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ομάδας και εξέλιξη των τεχνολογικών υποδομών της Melapus, αλλά και την εδραίωση της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη υπόλοιπη Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επικεντρώνεται άμεσα στην περαιτέρω ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών ψυχικής υγείας, ενώ είναι ήδη σε συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες και νοσοκομεία του εξωτερικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Melapus προσφέρει επίσης μια καλή λύση για την αντιμετώπιση του brain drain της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες ειδικούς να εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού με χρήση τηλεψυχιατρικής.

«Στόχος μας είναι η πρόσβαση στη ψυχική υγεία, να είναι εύκολη, ασφαλής, αστιγμάτιστη για όλους. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε η λύση που προσφέρουμε να είναι ποιοτικά εξαιρετική και να αγγίζει όλες τις πτυχές ενός κοινωνικού αγαθού. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλη την ομάδα, αλλά και για μένα προσωπικά, καθώς μετά από μία ιδέα και πολύ σκληρή δουλειά, καταφέρνουμε να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το όραμα μας. Μπορεί ο δρόμος να είναι άγνωστος για μας, αλλά πιστεύω τόσο στην ομάδα, όσο και στους νέους μας συνεργάτες, οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια εμπειρία με διεθνείς εταιρείες και startups. Μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και ένταση ώστε να φτάσουμε τη Melapus εκεί που της αξίζει, να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τη Ψυχική υγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη» δήλωσε ο CEO και founder Ψυχίατρος Νίκος Γκούβας.

«H Melapus ήρθε για να κάνει disrupt στο χώρο του mental health, καθώς στόχος μας είναι αφού τελειοποιήσουμε το core product μας, να εξελίξουμε και νέες τεχνολογικές λύσεις τόσο στη τηλεψυχιατρική αλλά και με την ανάπτυξη προχωρημένων λύσεων ΑΙ, την ανάπτυξη αλγόριθμων πρόγνωσης μέσω ΑΙ και την δημιουργία καινοτόμων wearable διάγνωσης» δήλωσε ο Κώστας Λάμπρου, CTO και co-founder.

«H κόκκινη γραμμή που το όνειρο γίνεται όραμα και πράξη, είναι λεπτή και δυσδιάκριτη. Εμείς σήμερα αυτή τη γραμμή την υπερβήκαμε περιχαρείς, για να φέρουμε τη ψυχική υγεία στο σπίτι του κάθε πολίτη. Η χαρά και η ευθύνη μας μόλις γιγαντώθηκαν» δήλωσε ο Νίκος Νικολάου, ψυχίατρος co-founder της Melapus.

Η Project Manager του The Startup Portal, Αγνή Φωτίου δήλωσε: «Η Melapus είναι πραγματικά ένα Startup με πολλές προοπτικές, όχι μόνο λόγω των καινοτόμων λύσεων που έχουν να προτείνουν στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, αλλά κυρίως για τη θέληση που τους χαρακτηρίζει ως ομάδα, το κίνητρο και το πάθος με το οποίο δουλεύουν για την υλοποίηση του οράματος τους. Η ομάδα αποτελείται από πραγματικούς drivers και παρόλο που είναι «νεαροί» σχετικά στο διεθνή επιχειρηματικό κόσμο, έχουν ένα business sense που δύσκολα συναντάμε σε early seed Startups“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις