Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SoftBank κυκλοφόρησε μια χρεωστική κάρτα… από το μέλλον!

Η SoftBank κυκλοφόρησε μια νέα κάρτα πληρωμών η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές με φυσικά ή ψηφιακά νομίσματα. Η κάρτα λειτουργεί ως μια παραδοσιακή χρεωστική κάρτα, διαθέτει ωστόσο ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων.

Σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε ο πολυεθνικός όμιλος – που έχει μετοχές σε Uber και Alibaba – αναφέρεται ότι η νέα “SoftBank Card” ή “SBC Wallet Card” θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν μια ποικιλία ψηφιακών νομισμάτων. Η κάρτα θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην ιαπωνική αγορά και θα επιτρέπει στους χρήστες να να ξοδεύουν τα ψηφιακά τους νομίσματα σε 10 χιλιάδες εμπόρους σε όλη την Ιαπωνία.

Ενδιαφέρον είναι ότι η νέα κάρτα δεν θα είναι μια συμβατική πλαστική χρεωστική κάρτα. Αντί αυτού, θα φέρει μια λεπτή έξυπνη LED οθόνη η οποία θα παρουσιάζει στους χρήστες το λογαριασμό τους σε πραγματικό χρόνο. Η οθόνη αυτή μάλιστα θα τροφοδοτείται από μια μικρο-μπαταρία η οποία θα έχει διάρκεια ζωής έως τρία χρόνια!

Η κάρτα επίσης θα έχει τη δική της εφαρμογή, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν εύκολα πιο νόμισμα θα χρησιμοποιήσουν – αν και η SoftBank δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα ποια νομίσματα θα περιλαμβάνονται στη νέα κάρτα. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο online (hot wallet) -συνδέεται με WiFi!- καθώς και offline (cold wallet) σαν hardware wallet, που είναι και τα πιο ασφαλή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις