Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Απογοητευτικές οι πωλήσεις των iPhone και των MacBook το 2022

Οι συνολικές πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού μειώθηκαν κατά 5% το δ' τρίμηνο του 2022

Άσχημα έκλεισε το 2022 για την Apple, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου ήταν απογοητευτικά. Ειδικότερα, οι πωλήσεις, τα έσοδα και τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις, κυρίως εξαιτίας των αδύναμων πωλήσεων iPhone και MacBook.

Αναλυτικότερα, οι συνολικές πωλήσεις της Apple μειώθηκαν κατά 5% στα 117,2 δισ. δολάρια. Επίσης, οι πωλήσεις από κάθε κατηγορία προϊόντων μειώθηκαν, εκτός από τα κέρδη στις υπηρεσίες και τα iPads. Ακόμα, τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν στα 1,88 δολάρια, αποτελώντας ουσιαστικά την πρώτη αστοχία των προσδοκιών της Apple για τα κέρδη της Wall Street από το 2016.

Από την άλλη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 121,1 δισ. δολαρίων και κέρδη 1,94 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac της εταιρείας μειώθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση σε 7,7 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για 9,6 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα, τα έσοδα του iPhone υποχώρησαν κατά 8,17% στα 65,78 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 68,29 δισ. δολάρια. Επίσης, ο τομέας των φορητών συσκευών και αξεσουάρ, ο οποίος περιλαμβάνει το Apple Watch και τα AirPods, υποχώρησε κατά 8% στα 13,5 δισ. δολάρια. Αντιθέτως, Οι πωλήσεις του iPad αυξήθηκαν κατά 30% στα 9,4 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις