Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GitHub: Μπαίνει κι αυτή στον “χορό” των απολύσεων

Τα χνάρια των τεχνολογικών κολοσσών, Microsoft, Meta, Google, Amazon, μεταξύ άλλων, ακολουθεί και η θυγατρική της Microsoft, GitHub

 

Τίποτα δεν φαίνεται να σταματά το ντόμινο απολύσεων που μαστίζει τον χώρο της τεχνολογίας, αφού διαρκώς, εταιρείες μεγαθήρια οδηγούνται σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων εντείνοντας την παγκόσμια ανησυχία για τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης.

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, απολύει το 10% του προσωπικού της. Μια ακόμα εταιρεία που μπαίνει στην μακρά, πλέον, λίστα των εταιρειών που οδηγούνται σε μαζικές απολύσεις, απόρροια της ασταθούς οικονομικής κατάστασης.

Εκτός από τις απολύσεις η GitHub, θα εφαρμόσει καθολικά την εξ αποστάσεως εργασία, κλείνοντας όλα τα φυσικά γραφεία ακόμα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει και τα λειτουργικά έξοδα. Η απόφαση αυτή αναμένεται να είναι θετική εξέλιξη, εν μέσω της δύσκολης συνθήκης με τις απολύσεις εργαζομένων, καθώς οι υπάλληλοι φαίνεται να είναι υπέρ της ευελιξίας που η απομακρυσμένη εργασία προσφέρει.

Ο γύρος των απολύσεων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Thomas Dohmke, ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο καθώς τότε κλείνει το οικονομικό έτος για την GitHub.

Οι λεπτομέρειες για τις παροχές προς τους εργαζόμενους που απολύονται δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ωστόσο οι εργαζόμενοι θα λάβουν μεταβατική αποζημίωση, παράταση της υγειονομικής περίθαλψης και άλλες μεταβατικές παροχές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις