Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιάννης Δοξαράς: Πώς σχολιάζει ο CEO της Warply το Dragons’ Den

Ο Mr. Loyalty σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνόψισε μερικά από τα πιο ουσιαστικά προβλήματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο show

Το Dragons’ Den Greece, το πρώτο επιχειρηματικό show της ελληνικής τηλεόρασης που προβάλλεται από την τηλεόραση του ANT1, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον εγχώριο επιχειρηματικό χώρο. Αρχικά, πολλοί φάνηκαν να χαίρονται με το γεγονός ότι είχαμε επιτέλους και στην Ελλάδα μία εκπομπή για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, όσο προχωρούσαν τα επεισόδιά δεν ήταν λίγοι όσοι έβρισκαν ρηχό τον τρόπο επίτευξης των συμφωνιών, ενώ έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει επίσης η στάση των dragons απέναντι στις Startups. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση πάνω στο θέμα έκανε πρόσφατα και ο CEO της Warply,  Γιάννης Δοξαράς. Ο Mr. Loyalty όπως τον αποκαλούν στους επιχειρηματικούς κύκλους, καθώς η Warply  διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στα προγράμματα loyalty και επιβράβευσης πελάτη, σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνόψισε μερικά από τα πιο ουσιαστικά προβλήματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο show.

Όσον αφορά το ζήτημα της υλοποίησης των συμφωνιών, ο Γιάννης Δοξαράς παραθέτοντας ρεπορτάζ από τον ξένο τύπο επισήμανε πως «ερευνητικές αναφορές αναφέρουν ότι μόνο το 49% των συμφωνιών που προβλήθηκαν στο show του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούνται στην πραγματικότητα, και μόλις το 18% των συμφωνιών στο αυστραλιανό show».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO της Warply «οι τηλεθεατές του πρόσφατα προβληθέντος ελληνικού franchise, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι μόνο 1 στις 5 επιτυχημένες συμφωνίες υπογράφει ένα φύλλο όρου και η διάσταση της πραγματικότητας και του χαρακτήρα έχει ισχυρή παρουσία».

Προχωρώντας στη δική του αξιολόγηση του Dragons’ Den Greece ο Γ. Δοξαράς υπογράμμισε ότι «η ροή των συμφωνιών είναι ρηχή, κάτι που έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος της αγοράς, και τη σημαντική έλλειψη ταλέντου στη χώρα».

Σχετικά  με τις αποτιμήσεις των εταιρειών  ο επιχειρηματίας σχολίασε πως είναι «εξαιρετικά υψηλές», γεγονός που όπως είπε «φέρνει τη σύγκριση στην αυστραλιανή έκδοση».

Αναφερόμενος στους dragons o CEO της Warply είπε πως οι χαρακτήρες τους «είναι παρόμοιοι με το show του Ηνωμένου Βασιλείου».

Κλείνοντας ο Γ. Δοξαράς  υπογράμμισε ότι «η δέουσα επιμέλεια του παραγωγού είναι κακή, με αποτέλεσμα οι ιδρυτές να μπερδεύουν την αποτίμηση της εταιρείας με το crypto market, ισχυρισμοί για κέρδη 150% σύνθετου έτους και εφαρμογές market place με μερικές χιλιάδες downloads που διεκδικούν».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Γιάννη Δοξαρά:

«Ερευνητικές αναφορές αναφέρουν ότι μόνο το 49% των συμφωνιών που προβλήθηκαν στο show του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούνται στην πραγματικότητα, και μόλις το 18% των συμφωνιών στο αυστραλιανό show.

Οι τηλεθεατές του πρόσφατα προβληθέντος ελληνικού franchise, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι μόνο 1 στις 5 επιτυχημένες συμφωνίες υπογράφει ένα φύλλο όρου και η διάσταση της πραγματικότητας και του χαρακτήρα έχει ισχυρή παρουσία.

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της έναρξης του δημοφιλούς franchise Dragons Den Greek. Μερικά σημεία:

1. Η ροή των συμφωνιών είναι ρηχή, κάτι που έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος της αγοράς, και τη σημαντική έλλειψη ταλέντου στη χώρα.
2. Εξαιρετικά υψηλές οι αποτιμήσεις, δεδομένου του παραπάνω σημείου, γεγονός που φέρνει τη σύγκριση στην αυστραλιανή έκδοση.
3. Οι χαρακτήρες των δικαστών είναι παρόμοιοι με το show του Ηνωμένου Βασιλείου.
4. Η δέουσα επιμέλεια του παραγωγού είναι κακή, με αποτέλεσμα οι ιδρυτές να μπερδεύουν την αποτίμηση της εταιρείας με το crypto market, ισχυρισμοί για κέρδη 150% σύνθετου έτους και εφαρμογές market place με μερικές χιλιάδες downloads που διεκδικούν»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις