Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Citigroup: Προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας

Οι περικοπές αφορούν ολόκληρη την εταιρεία και συγκεκριμένα τα τμήματα που επηρεάζονται είναι η επενδυτική τραπεζική, ο οργανισμός επιχειρήσεων και τεχνολογίας και ο αμερικανικός βραχίονας υποθηκών-αναδοχής ενυπόθηκων δανείων

 

Τεχνολογικοί κολοσσοί, τράπεζες – μεγαθήρια και κορυφαίες εταιρείες, βρίσκονται στην ίδια θέση, αφού η κρίση έχει χτυπήσει την “πόρτα” όλων, ανεξαιρέτως.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Citigroup να προχωρήσει στην περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας, καθώς το 1% του προσωπικού της, δηλαδή περίπου 240.000 άτομα αποχωρούν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι περικοπές αφορούν ολόκληρη την εταιρεία και συγκεκριμένα τα τμήματα που επηρεάζονται είναι η επενδυτική τραπεζική, ο οργανισμός επιχειρήσεων και τεχνολογίας και ο αμερικανικός βραχίονας υποθηκών-αναδοχής ενυπόθηκων δανείων.

Στόχος των απολύσεων είναι η μείωση των εξόδων που, όπως αναφέρει το Bloomberg,

αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδιασμού της Citigroup. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε ευρεία εντολή για τους διευθυντές να περικόψουν προσωπικό. Κάποια τμήματα μάλιστα έχουν παλέψει με διαφορετικούς λόγους για τις περικοπές.  

Οι περικοπές αυτές ακολουθούν τις αντίστοιχες της JPMorgan Chase & Co. που προχώρησε, λίγες εβδομάδες πριν, σε περικοπές θέσεων που ασχολούνται με υποθήκες, αλλά και της Goldman Sachs,η οποία κατάργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία και έγινε μια από τις εταιρείες που πραγματοποίησαν έναν από τους μεγαλύτερους κύκλους περικοπών θέσεων εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις