Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Erickson: Ετοιμάζεται να επενδύσει στην Καβάλα

Η εταιρεία ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια μονάδα συναρμολόγησης και συντήρησης ελικοπτέρων στην Καβάλα και παράλληλα ένα κέντρο εκπαίδευσης πιλότων ελικοπτέρων

 

Η αμερικανική εταιρεία Erickson Inc. ετοιμάζεται να επενδύσει στην Καβάλα. Σε συζητήσεις βρίσκονται ο επικεφαλής της εταιρείας Doug Kitani και οι Έλληνες υπουργοί, Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Φραγκογιάννης, με τον κο Kitani να ξεναγείται στον χώρο που θα δημιουργηθεί η μονάδα.

Η Erickson Inc., με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ, είναι κατασκευάστρια εταιρεία αμυντικού και πολιτικού εξοπλισμού, ελικοπτέρων (πυροσβεστικά, μεταφορικά κ.λπ.) και καινοτόμος εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

Η εταιρεία ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια μονάδα συναρμολόγησης και συντήρησης ελικοπτέρων στην Καβάλα και παράλληλα ένα κέντρο εκπαίδευσης πιλότων ελικοπτέρων. Η μονάδα θα στεγαστεί στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, όπου ήδη λειτουργεί και η εταιρεία Egnatia Aviation η οποία εκπαιδεύει πιλότους αεροπλάνων.

Η αμερικανική εταιρεία θέλει, επίσης, να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα προσωπικού που θα προσφέρει τις υπηρεσίες της τα καλοκαίρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της επένδυσης και φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου της Erickson, όπου εμφανίζεται σε ένα βίντεο δίπλα σε ελικόπτερα της ελληνικής Πολιτικής Προστασίας και εκφράζει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό της Erickson για την πολύτιμη βοήθειά του στις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι του 2021.

Οι στόχοι της εταιρείας

Το μεγάλο ενδιαφέρον της Erickson, προκύπτει από το γεγονός ότι οι χώρες της Μεσογείου υποφέρουν κάθε καλοκαίρι απο καταστροφικές πυρκαγιές και έτσι η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια μονάδα πυροσβεστικών ελικοπτέρων της να σταθμεύει στην περιοχή.

Το κόστος μεταφοράς των ελικοπτέρων αυτών από τις ΗΠΑ είναι τεράστιο και κυρίως απαιτεί χρόνο, ειδικά στις περιπτώσεις που οι ανάγκες είναι μεγάλες π.χ. με την εκδήλωση μιας μεγάλης πυρκαγιάς. Οι μονάδες πυροσβεστικών ελικοπτέρων της θεωρούνται εξαιρετικά αποτελεσματικές, αφού πραγματοποιούν ακριβείς ρίψεις πυροσβεστικών υγρών.

Τέλος, θέλει να εξασφαλίσει και τα πλεονεκτήματα των νόμων περί στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις