Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά της Paynas από την vaIU

Σταδιακά παρατηρείται πως όλο και περισσότερες εδραιωμένες εταιρείες προβαίνουν σε εξαγορά νεοφυών επιχειρήσεων με στόχο την διεύρυνση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών τους

Η valU ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 100% της Paynas.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένης εταιρεία διαχείρισης εργαζομένων και παροχών που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (MSME).

Η συμφωνία υπογράφηκε σε επίσημη τελετή στην οποία παρευρέθηκε η Dr. Rania A. Al-Mashat, Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας.

Η εξαγορά βασίζεται στην αποστολή της valU να προσφέρει στην ευρύτερη κοινωνία πρόσβαση σε απρόσκοπτες χρηματοοικονομικές λύσεις που διευκολύνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες και βελτιώνουν τον τρόπο ζωής τους- και ενισχύει την αποστολή της Paynas να γίνει η κορυφαία πλατφόρμα χρηματοοικονομικής ευεξίας και παροχών της MENA. Η ένωση των δυνάμεών της με την Paynas θα λειτουργήσει ως πύλη για την valU ώστε να προσεγγίσει τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θεωρούνται η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, με στόχο να ξεκλειδώσει διάφορες ευκαιρίες τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους.

Η εταιρική σχέση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για τις λύσεις BNPL της valU, αξιοποιώντας το πελατολόγιο και τους υπαλλήλους των ΜΜΕ της Paynas, ενσωματώνοντάς τους στην πελατειακή βάση της valU, ενώ παράλληλα ενισχύει την προσφορά της Paynas με μια ολοκληρωμένη σειρά χρηματοδοτικών προϊόντων.

Επιπλέον, η ψηφιοποίηση των συνόλων δεδομένων των χρηστών της Paynas θα φέρει τη valU σε καλύτερη θέση για να τους προσφέρει πιο οικονομικά αποδοτικά προϊόντα BNPL, βελτιώνοντας τους κύκλους εκταμίευσης των δανείων και τα συστήματα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Ο Walid Hassouna, Διευθύνων Σύμβουλος της valU, δήλωσε: «Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών μας θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους και τους πελάτες μας, παρέχοντας μια λύση 360° που επιτρέπει τη χρηματοοικονομική και τον τρόπο ζωής, με στόχο την αντιμετώπιση κάθε πτυχής της ζωής των ανθρώπων και τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής τους. Αυτό, καθώς και η προσθήκη εξαιρετικών ταλέντων στην ομάδα μας, μας τοποθετεί σταθερά ως κορυφαία πλατφόρμα fintech στην περιοχή. Από την ίδρυσή μας, το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο είναι οι άνθρωποί μας και στοχεύουμε σε μια εταιρεία που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να δούμε νέες, μεγάλες ιδέες να ζωντανεύουν κάτω από το εμπορικό σήμα valU, οι οποίες μπορούν να προωθήσουν τεχνολογικά προϊόντα και να προσφέρουν νέες ευκολίες στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσουν αποτελεσματικά διασυνοριακές πρωτοβουλίες στην περιοχή».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις