Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νέες αποκαλύψεις και τα υπαινικτικά tweets του Musk ανάβουν «φωτιές» στην δικαστική διαμάχη

Με βάση τις πληροφορίες που έδωσε στο φως ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας, Peiter Zatko, αποκάλυψε πως η εταιρία είπε ψέματα για τον αριθμό των ψευδών και spam λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα και παραπλάνησε χρήστες και κρατικούς φορείς για τα κενά ασφαλείας της

Ο Peiter Zatko, πρώην επικεφαλής ασφαλείας στο Twitter, ο οποίος απολύθηκε τον Ιανουάριο, έρχεται για να ρίξει «λάδι» στην φωτιά της δικαστικής διαμάχης του Twitter με τον μεγιστάνα, που τελευταία στιγμή αποφάσισε να αποσύρει την γενναιόδωρη προσφορά του.

Με βάση τις πληροφορίες που έδωσε στο φως, αποκάλυψε πως η εταιρία είπε ψέματα για τον αριθμό των ψευδών και spam λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα και παραπλάνησε χρήστες και κρατικούς φορείς για τα κενά ασφαλείας της.

Το Twitter ανταποκρίθηκε αμέσως στους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας πως ο Zatko διαδίδει ανακριβείς και αναξιόπιστες πληροφορίες, τονίζοντας πως απολύθηκε για αναποτελεσματική ηγεσία και κακές επιδόσεις.

Αυτό που είδαμε έως τώρα είναι κατάφορα ψεύδη για το Twitter και τις πρακτικές ασφαλείας ιδιωτικότητας και δεδομένων, τα οποία είναι γεμάτα ανακρίβειες και στερούνται κατάλληλου περιεχομένου. Οι κατηγορίες του κ. Zatko και ο ευκαιριακός χρόνος που έλαβαν χώρα, φαίνεται πως έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει την προσοχή και να προκαλέσει ζημιά στο Twitter, στους πελάτες του και στους μετόχους του. Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα ήταν πάντα προτεραιότητες στο Twitter και θα συνεχίσουν να είναι.

Ο Zatko μοιράστηκε τις πληροφορίες του με κρατικούς φορείς τον Ιούλιο σε μία αναφορά 200 σελίδων, κατηγορώντας το Twitter για τον τρόπο που χειρίζεται ευαίσθητες πληροφορίες και για απόκρυψη στοιχείων.

Είπε πως τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα υπήρχαν περιστατικά ασφαλείας τόσο σοβαρά που έπρεπε να αναφερθούν στο κράτος, ενώ εσωτερικές απειλές από εργαζομένους με κακόβουλες προθέσεις μέσα στην εταιρία περνούσαν απαρατήρητες. Κατά την άποψή του, υπερβολικά πολλοί εργαζόμενοι είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητα συστήματα και δεδομένα χρηστών, ενώ η εταιρία δεν έσβηνε τα δεδομένα χρηστών που ακύρωναν τους λογαριασμούς τους. Στο θέμα των ψευδών και spam λογαριασμών, ισχυρίζεται πως η γραμμή της εταιρίας ήταν μία σκόπιμη άγνοια.

Ωστόσο, ο Zatko προσφέρει ελάχιστες αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικηγόροι του Elon Musk έσπευσαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις δηλώσεις για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο δικαστήριο, καλώντας τον Zatko ως μάρτυρα. Ο ίδιος ο Musk, μετά τις αποκαλύψεις, ανάρτησε με νόημα ένα tweet… σφυρίγματος, υπονοώντας τη λέξη «whistleblower», δηλαδή τον πληροφοριοδότη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις