Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Smartling συγκέντρωσε 160 εκατ. δολάρια για αυτόματες μεταφράσεις

Σε μια εποχή που οι εταιρείες γίνονται παγκόσμιες, υπάρχει η ανάγκη για εξατομίκευση της κάθε γλώσσας ανά χώρα καταναλωτών.

Καθώς η πανδημία οδηγεί τις επιχειρήσεις στο διαδίκτυο, η μετάφραση γίνεται βασικό μέρος της εξίσωσης του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο νέος κλάδος έχει αναπτυχθεί ευρέως ενώ μια μεγάλης κλίμακας μελέτη συμπεριφοράς το 2014 έδειξε ότι το 75% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν προϊόντα από ιστοσελίδες στη μητρική τους γλώσσα.

Μια άλλη, αυτή της Localize, διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις που επένδυσαν στη μετάφραση είχαν 1,5 φορά περισσότερες πιθανότητες να παρατηρήσουν αύξηση των εσόδων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Smartling, μια αυτοαποκαλούμενη εταιρεία μετάφρασης cloud, συγκέντρωσε 160 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο VC με επικεφαλής την Battery Ventures.

Ο CEO της Startup, Jack Welde, δήλωσε ότι τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προσωπικού της Smartling, ενώ παράλληλα θα υποστηριχθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης προϊόντων και μάρκετινγκ.

Η Smartling, η οποία ιδρύθηκε το 2009 από τον Welde και τον Andrey Akselrod, είναι μια νεοφυής επιχείρηση γλωσσικής μετάφρασης που επιτρέπει στους πελάτες να εντοπίζουν περιεχόμενο σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες.

Η Smartling αξιοποιεί έναν συνδυασμό εργαλείων μετάφρασης με τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινων μεταφραστών, εντοπίζοντας περιεχόμενο για συγκεκριμένες αγορές, ώστε να διασφαλίζεται ότι το επιδιωκόμενο νόημα και η σημασία του παραμένουν τα ίδια. Η αγορά αυτή όχι μόνο προσφέρει κέρδος για την κάθε επιχείρηση αλλά προσαρμόζει την κάθε γλώσσα στο αγοραστικό κοινό.

Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να γίνουν παγκόσμιες, η μετάφραση θα συμβάλλει στην διεθνή τους δράση, καθώς σχεδόν όλοι οι πελάτες θέλουν να αγοράζουν στη γλώσσα τους, κάτι που σκέφτεται να υλοποιήσει πλέον η εταιρεία για τους πελάτες-εταιρείες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις