Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Samsung επενδύει στην ασφαλή μετακίνηση και την αυτόνομη οδήγηση με νέο fund 300 εκατ. δολ.

H Samsung Electronics ανακοίνωσε τη σύσταση του Samsung Automotive Innovation Fund, ένα νέο επενδυτικό ταμείο 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο fund της Samsung θα επικεντρωθεί στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και αυτόνομες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων αισθητήρων, της υπολογιστικής όρασης, της τεχνητής νοημοσύνης, των υπολογιστικών συστημάτων υψηλών επιδόσεων, των λύσεων συνδεσιμότητας, αλλά και των λύσεων ασφαλείας αυτοκινήτων αλλά και όλων των σχετικών δεδομένων.

Εκτός από το νέο ταμείο, η HARMAN, η οποία εξαγοράστηκε από τη Samsung στις αρχές τους έτους, έχει δημιουργήσει μια νέα αυτόνομη Στρατηγική Επιχειρησιακή Μονάδα (SBU). Η νέα μονάδα της HARMAN, η οποία ανήκει στο τμήμα Connected Car, θα συνεργαστεί με την ομάδα Smart Machines της Στρατηγικής Καινοτομίας της Samsung (SSIC) για την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών για ασφαλέστερα, πιο έξυπνα και συνδεδεμένα οχήματα. Η ομάδα SSIC Smart Machines είναι μια ομάδα αφιερωμένη στην παροχή λύσεων μεταφορών επόμενης γενιάς στην αυτοκινητοβιομηχανία.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μετασχηματισμού στην αυτοκινητοβιομηχανία, είμαστε ενθουσιασμένοι που διαδραματίζουμε ηγετικό ρόλο στην υποστήριξη και τη διαμόρφωση του μέλλοντος των πιο έξυπνων και πιο συνδεδεμένων οχημάτων”, δήλωσε ο Young Sohn, Πρόεδρος και Διευθυντής Στρατηγικής της Samsung Electronics και Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της HARMAN. “Η μονάδα στρατηγικής και αυτόνομης οδήγησης / ADAS αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας στις αξίες της ανοιχτής καινοτομίας και συνεργασίας. Σε συνεργασία με τους OEMs και τις Startups, θα κάνουμε την εμπειρία των οδηγών και των επιβατών ασφαλέστερη, πιο βολική και πιο ευχάριστη”.

Σύμφωνα με την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι τραυματισμοί στο δρόμο συγκαταλέγονται στις 10 κορυφαίες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πιο πρόσφατα δεδομένα υποδηλώνουν ότι υπάρχουν πάνω από 35.000 θανατηφόρες συγκρούσεις κάθε χρόνο.

Ο στόχος της Samsung στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση φέρνοντας στην αγορά τεχνολογίες, από αισθητήρες έως λύσεις επεξεργασίας δεδομένων, που θα μας βοηθήσουν να κάνουν ασφαλέστερα τα αυτοκίνητα δημιουργώντας ταυτόχρονα μια πιο άνετη και άνετη εμπειρία μεταφορών.

Για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ζήτηση για ολοκληρωμένες λύσεις, ειδικά για την αυτόνομη οδήγηση, η Samsung και η HARMAN θα επικεντρωθούν στη μηχανική, στους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων, σε τεχνολογίες αισθητήρων, αλγόριθμους, στη τεχνητή νοημοσύνη, σε λύσεις συνδεσιμότητας και cloud που επιτρέπουν την υλοποίηση των Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) και της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

«Υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση για λύσεις ADAS, μια ζήτηση η οποία αυξάνεται ραγδαία λόγω των εξελίξεων στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και την αυτόνομη οδήγηση», δήλωσε ο Dinesh Paliwal, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HARMAN. «Αυτή η στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποδεικνύει τη δέσμευση της Samsung και της HARMAN να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα – να είναι ο απόλυτος συνεργάτης για ολοκληρωμένες τεχνολογίες αυτοκίνησης».

Ο βετεράνος της αυτοκινητοβιομηχανίας John Absmeier έχει διοριστεί Ανώτερος Αντιπρόεδρος της νέας HARMAN SBU και θα διατηρήσει επίσης τον σημερινό του ρόλο ως Αντιπρόεδρος των Smart Machines για την SSIC.

Η πρώτη στρατηγική επένδυση του νέου fund της Samsung θα είναι στην TTTech, ηγέτης στην λειτουργικής ασφάλειας, της ντετερμινιστικής δικτύωσης, στα συστήματα πραγματικού χρόνου και της πολύπλοκης ολοκλήρωσης λογισμικού για τις τεχνολογίες ADAS αλλά δημιουργός μιας αυτοματοποιημένης πλατφόρμας οδήγησης.
Οι παλαιότερες επενδύσεις των υφιστάμενων επενδυτικών κεφαλαίων της Samsung περιελάμβαναν συμμετοχές σε Startups συμπεριλαμβανομένων των: AImotive και της Renovo για αυτοματοποιημένη οδήγηση. Quanergy , TetraVue και Oculii για αισθητήρες. Autotalks και Valens για συνδεσιμότητα και Graphcore για υπολογιστές υψηλών επιδόσεων.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Samsung έχει εξασφαλίσει άδειες για δοκιμές σε δρόμους του αυτόνομου λογισμικού οδήγησης και υλικού που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κορέα και την Καλιφόρνια. Η Samsung δεν θα εισέλθει αυτόνομα στην παραγωγή αυτοκινήτων αλλά θα συνεργαστεί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους φορείς μετακινήσεων για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς λύσεις στην αυτοκίνηση. 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις