Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρχεται το δεύτερο NBG i-bank FinTech Hackathon και ο 2ος κύκλος του be finnovative

20, 21 και 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται ο δεύτερος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech 2 crowdhackathon με αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογών στις τεχνολογίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FinTech).

Το NBG i-bank hackathon διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα, με την υποστήριξη της Crowdpolicy, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας για την ανάπτυξη συνεργασιών με νέες, καινοτόμες και δημιουργικές εταιρίες και ομάδες στο χώρο του fintech.

Η Εθνική Τράπεζα, κάτω από την ομπρέλα του επιχειρηματικού επιταχυντή σε θέματα FinTech be finnovativeδημιουργεί ένα εργαστήριο καινοτομίας με άξονα τον πειραματισμό και τη διερεύνηση ανάπτυξης σύγχρονων εφαρμογών και υπηρεσιών. Στόχος του be finnovative innovation lab είναι η ευρύτερη υποστήριξη ομάδων και εταιριών στο χώρο του FinTech, η επιχειρηματική τους ενδυνάμωση και επιτάχυνση και η δημιουργία εμπορικών συνεργασιών. Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συστηματική συνεργασία της Τράπεζας με εταιρίες στο χώρο του fintech, με στόχο τη δημιουργία νέων σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών που θα μπορεί η Τράπεζα να προσφέρει στους πελάτες της.

Την περασμένη πέμπτη πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στους χώρους του be finnovative, το NBG i-bank API & Info day όπου παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες του hackathon αλλά και του δεύτερου κύκλου του be-finnovative με τεχνικές παρουσιάσεις για τα API της τράπεζας, της Mastercard αλλά και για PSD2. Μπορείτε να δείτε τα video των παρουσιάσεων στο τέλος του άρθρου.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία 5.000 ευρώ, 3.000 ευρώ,  2.000 ευρώ ενώ οι ομάδες που θα παρουσιάσουν καλή επίδοση στο NBG i-bank #fintech 2 crowdhackathon θα προεπιλεγούν και, εφόσον το επιθυμούν, θα συμμετέχουν στην τελική διαδικασία επιλογής του νέου κύκλου του επιχειρηματικού επιταχυντή be finnovative.
Η συμμετοχή στο hackathon είναι δωρεάν, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come, first served.

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του be finnovative

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 2ο κύκλο επιχειρηματικής επιτάχυνσης του be finnovative αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το crowdhackathon με καταληκτική ημερομηνία στις αρχές Νοεμβρίου. Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, όπου και θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον 2ο κύκλο.

Ο 2ος κύκλος επιχειρηματικής επιτάχυνσης του be finnovative θα ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι το Μάϊο του 2018, όπου και θα γίνει το demo day των ομάδων στο επενδυτικό κοινό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις