Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EasyExports: Ανάπτυξη σε νέες αγορές μέσω Ισραήλ και Γαλλίας!

H EasyExports είναι μια κλασική περίπτωση Startup που έχει στόχο το λεγόμενο Disrupt σε μια παραδοσιακή αγορά, πολύ κρίσιμη μάλιστα για χώρες σαν την Ελλάδα.

Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα online B2B η οποία συνδέει τους εξαγωγείς σε κάθε χώρα με υποψήφιους αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα «κοινωνικό δίκτυο» για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες ψάχνουν για νέα προϊόντα αλλά και για να εξάγουν τα προϊόντα τους διαλέγοντας τους σωστούς συνεργάτες μέσω των εργαλείων που προσφέρει η Startup.

Προς το παρόν η πλατφόρμα υποστηρίζει τον κλάδο των τροφίμων και ποτών κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο κοντινό μέλλον με τη προσθήκη νέων κλάδων.

Η EasyExports συμμετείχε στην αποστολή της Περιφέρειας Αττικής και του incubator Θ.Ε.Α του Ε.Β.Ε.Α. στο DLD Tel Aviv Innovation Festival 2017 όπου συναντήσαμε και μιλήσαμε με τους δυο founders Αθηνά Στάνζου και Ντονάτο Ταλίεντε.

Όπως μας είπε η Αθηνά βασικός στόχος της αποστολής ήταν να δικτυωθεί με άλλες Startups και επενδυτές του Ισραηλινού και παγκόσμιου οικοσυστήματος. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σε εμπειρογνώμονες της τεχνολογίας Blockchain, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Trade Finance, την ανανεωμένη της πλατφόρμα.

Easyexports DLD

Το ταξίδι στο Ισραήλ, όπως αναφέρει ο Ντονάτο Ταλίεντε «ήταν μία μοναδική εμπειρία και θα έπρεπε να είναι στόχος κάθε startup να παραβρεθεί σε αυτά τα event».

Το οικοσύστημα τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς, και όπως επισημάνει και η Αθηνά Στάντζου «μεγάλα στελέχη όπως ο CTO της Αmazon ή ο CEO της Yandex είναι εύκολα προσβάσιμοι για μία προσωπική συζήτηση, και καινούργιες τεχνολογίες παρουσιάζονται οι οποίες θα καθορίσουν τη πορεία της τεχνολογίας στο μέλλον και θα επηρεάσουν τις ζωές μας, αυτό αποτελεί σημαντική εμπειρία στην αρχική πορεία μίας startup να δημιουργήσει ένα δυνατό network επιχειρηματιών».

To περασμένο Ιούνιο η Easyexports βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο του Squeeze, με έπαθλο 15.000€, που διοργάνωσε το Orange Grove. Αυτή η διάκριση βοήθησε σημαντικά στην ανανέωση της πλατφόρμα της η οποία θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Η ανανεωμένη πλατφόρμα θα περιέχει καινούργιες δυνατότητες, μεταξύ άλλων ένα instant credit check μέσω μιας αποκλειστικής συνεργασίας με μία ξένη, παγκόσμιας εμβέλειας, ασφαλιστικής εταιρείας. Μετά από 10 μήνες με την beta πλατφόρμα της, μάζεψε αρκετό feedback από τους πελάτες της ώστε να μπορέσει να προετοιμάσει την επόμενη έκδοσή της.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Easyexports έγινε δεκτή στο Station F στο Παρίσι, στο πρόγραμμα Fellowship. Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους μήνες η Easyexports θα έχει ως στόχο την εύρεση καινούργιων συνεργασιών διαμέσου του δικτύου του Station F για να μπορέσει να έχει πρόσβαση και σε πιο εξειδικευμένη τεχνολογία και να μεγαλώσει το πελατολόγιο της. Στόχος επίσης της επόμενης χρονιάς είναι να ανοίξει η πλατφόρμα και σε άλλες βιομηχανίες, έως τώρα το beta testing έγινε στα Τρόφιμα και στα Ποτά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις