Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

UKTI : Διήμερο εκδηλώσεων FinTech με τη συμμετοχή 24 startups από την περιοχή της Μεσογείου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων του τμήματος Εμπορίου και Επενδύσεων της βρετανικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή 24 νεοφυών εταιρειών από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Ελλάδα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του FinTech.

Από ελληνικής πλευράς και ανάμεσα στους 24 συμμετέχοντες ήταν η Obrela Security Industries που ειδικεύεται στην Ασφάλεια Πληροφοριών, καθώς επίσης και η ασφαλιστική εταιρεία, Hellas Direct.

s300_fintechΤα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την πλατφόρμα του blockchain, τον «peer-to-peer» δανεισμό και το «robo-advising», παρέχοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στις τεχνολογίες αυτές, με την παράλληλη παρουσία επενδυτών όπως η Google Ventures, η Santander και η Firestartr Innoventures.

Η Elena Williams, Chief Operating Officer του UK Trade & Investment για τις υπηρεσίες χρηματοπιστωτικής οργάνωσης, δήλωσε την ικανοποίηση της για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των εταιριών, οι οποίες εκπροσώπησαν σχεδόν ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Οι εταιρείες πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα στο Canary Wharf και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του «tech-accelerator» Level39, όπου σε συνεργασία με τον ENTIQ – έναν οργανισμό παγκόσμιας καινοτομίας – είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες/υπηρεσίες τους σε Βρετανούς και διεθνείς επενδυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις