Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μισθοί των προγραμματιστών Blockchain κυμαίνονται στα 158.000 δολάρια ετησίως

Το Blockchain είναι μια ανερχόμενη τεχνολογία που πρόκειται να επηρεάσει μια μεγάλη ομαδα βιομηχανιών. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει εφικτό μακροπρόθεσμα αν δεν ικανοποιηθεί η ζήτηση για ειδικευμένους μηχανικούς λογισμικού.

Η ζήτηση για μηχανικούς Blockchain αναπτύσσεται εκθετικά, με συνέπεια να είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη δεξιότητα – ειδικότητα σε από πάνω από 5.000 δεξιότητες στη σημερινή αγορά εργασίας. Το μέσο εισόδημα ενός προγραμματιστή blockchain στις ΗΠΑ κυμαίνεται περίπου σε 158.000 δολάρια ετησίως, με τους προγραμματιστές λογισμικού να παίρνουν 105.000 δολάρια ετησίως.
Οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές χρεώνουν μέχρι και 150 δολάρια ανά ώρα για τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με την εταιρεία προσλήψεων Hired.

«Οι μηχανικοί που επιθυμούν να αποκτήσουν τεχνογνωσία στο blockchain πρέπει να εμβαθύνουν στα δίκτυα, το σχεδιασμό βάσεων δεδομένων και την υπολογιστική κρυπτογραφίας», δήλωσε ο Mehul Patel, Διευθύνων Σύμβουλος της Hired στο CNBC και πρόσθεσε: «Γλώσσες προγραμματισμού όπως Java, JavaScript, C ++, Go, Solidity και Python είναι όλες οι γλώσσες που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί blockchain, οπότε η εκμάθηση αυτών των γλωσσών είναι ανεκτίμητη».

Η ζήτηση για ειδικούς blockchain έχει παρατηρείται αυξανόμενη σε πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook, η Amazon, η IBM και η Microsoft. Από το 2017, οι θέσεις εργασίας με το blockchain ως επιθυμητή δεξιότητα έχουν αυξηθεί κατά 400%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις