Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα κρίση στα cryptos: Η Silvergate βάζει και επίσημα «λουκέτο»

Η Silvergate ήταν μία από τις βασικές εταιρείες χρηματοδότησης της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, καθώς διαχειριζόταν assets αξίας άνω των 11 δισ. δολαρίων

Νέο «κανόνι» έσκασε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και αυτή τη φορά σχετίζεται με τη Silvergate Capital. Πιο συγκεκριμένα, η crypto-τράπεζα ανακοίνωσε τον τερματισμό της λειτουργίας της και τη ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Μέχρι πρόσφατα, η Silvergate ήταν μία από τις βασικές εταιρείες χρηματοδότησηςτης βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, καθώς διαχειριζόταν assets αξίας άνω των 11 δισ. δολαρίων.

Η πτώχευση της Silvergate συνδέεται άμεσα με την πρόσφατη χρεοκοπία της FTX, καθώς η εταιρεία κατέρρευσε εν μέσω του ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές και της ποινικής έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με συναλλαγές που είχε με την πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων του Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ.

«Υπό το φως των πρόσφατων βιομηχανικών και κανονιστικών εξελίξεων, η Silvergate πιστεύει ότι ο ομαλός τερματισμός των εργασιών της Τράπεζας και η εθελοντική εκκαθάριση της Τράπεζας είναι η καλύτερη επιλογή για μια πορεία προς τα εμπρός», ανέφερε σε δήλωσή της η Silvergate.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλοι οι καταθέτες θα αποζημιωθούν πλήρως, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί γνωστή η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις