Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft ετοιμάζει το δικό της app store

Το ψηφιακό κατάστημα που σχεδιάζει η εταιρεία θα αφορά mobile παιχνίδια, ενώ θα της επιτρέψει να παρακάμψει τα τέλη που χρεώνουν η Apple και η Google για τη φιλοξενία στις πλατφόρμες τους

Η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της app store για iPhones και Android κινητά. Πιο συγκεκριμένα, τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού ενδέχεται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή ακόμη και μέσα στο 2024. Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι η εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 69 δισ. δολαρίων εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Το app store που σχεδιάζει η Microsoft θα αφορά mobile παιχνίδια, ενώ θα της επιτρέψει να παρακάμψει τα τέλη που χρεώνουν η Apple και η Google για τη φιλοξενία στις πλατφόρμες τους. Συγχρόνως, θα δώσει στην εταιρεία μεγαλύτερο έλεγχο για τη διανομή και το monetization των τίτλων της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το νέο ψηφιακό κατάστημα της εταιρείας θα είναι παρόμοιο με την υπάρχουσα υπηρεσία Xbox Cloud Gaming, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια από το cloud στις συσκευές τους, χωρίς να τα κατεβάζουν. Το app store θα προσφέρεται τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή παιχνίδια που θα μπορούν να εγκατασταθούν τοπικά ή να μεταδοθούν μέσω streaming.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της mobile gaming αγοράς αναμένεται να φτάσουν τα 120 δισ. δολάρια σε έσοδα έως το 2025. Μέχρι στιγμής, η Apple και η Google λαμβάνουν ποσοστό 30% από όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται στα καταστήματά τους, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η Microsoft είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους αυτής της πρακτικής, καθώς υποστηρίζει ότι καταπνίγει την καινοτομία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις