Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές των «Beyond Innovation Awards 23»

Τα βραβεία «Beyond Innovation», ανέδειξαν τις εταιρείες εκείνες που συμβάλουν στην οικονομική, ψηφιακή και «πράσινη» ανάπτυξη της χώρας μας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το event του The Economist, «Technology and Innovationin 2023 and Beyond» στο πλαίσιο του οποίου απονεμηθήκαν τα βραβεία «Beyond Innovation Awards 23» στις εταιρείες που ξεχώρισαν με τις καινοτόμες δράσεις τους. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, διακεκριμένες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας όπως ο δημιουργός του hashtag, Chris Messina και φυσικά ο πρόεδρος του The Economist, John Andrews.

Τα βραβεία «Beyond Innovation», έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις εταιρείες εκείνες που συμβάλουν στην οικονομική, ψηφιακή και «πράσινη» ανάπτυξη της χώρας μας.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν στα «Beyond Innovation Awards 23» είναι οι εξής:

ΔΕΗ

Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ έχει εξελιχθεί έναν σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο οργανισμό. Πρόκειται για μια εταιρεία που κάνει πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό , αξιοποιώντας την τεχνολογία που διαθέτει, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις δεξιότητες των ανθρώπων της.

Το βραβείο παρέλαβε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΔΕΗ, Αλέξανδρος Πατεράκης.

Microsoft Hellas

Η Microsoft Hellas έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, μέσα από τη δημιουργία datacenters, αλλά και μέσα από δωρεάν προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων για χιλιάδες πολίτες.

Το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Cisco Greece

Η Cisco Ελλάδος έχει εξελιχθεί σε έναν τεχνολογικό πάροχο για την χώρα μας, με βιώσιμο προσανατολισμό, που διασυνδέει αποτελεσματικά ανθρώπους, συσκευές και δεδομένα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Νίκος Μποτίνης, chief commercial officer Greece, Cyprus, Malta Cisco.

Iron Mountain Hellas

Η Iron Mountain Hellas με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στον σχεδιασμό και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στον τομέα διαχείρισης του φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου, αλλά και πρωτοποριακές υπηρεσίες, διαθέτει ισχυρή παρουσία στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναλαμβάνοντας σημαντικά έργα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το βραβείο παρέλαβε η Andrea Antoniou, regional managing director, Central & Southern Europe, Iron Mountain.

ΔΕΛΤΑ

70 χρόνια τώρα η ΔΕΛΤΑ οδηγεί τις εξελίξεις και επιδιώκει με συνέπεια την παραγωγή άριστων και ασφαλών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία για όλους, ενώ συγχρόνως σηματοδοτεί τη μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή του Industry 4.0.

Το βραβείο παρέλαβε ο Χρήστος Τσόλκας, διευθύνων σύμβουλος ΔΕΛΤΑ.

ΤΕΧΑΝ

Η ΤΕΧΑΝ πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στις εξελίξεις γύρω από στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα στην Ελλάδα. Από τη δεκαετία του ’80 η εταιρεία έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών, με την τοποθέτηση, λειτουργία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υπερσύγχρονων Πολυκέντρων Ανακύκλωσης. Τα Recycling Centers ενσωματώνουν την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία, αποδεικνύοντας τη δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον.

Το βραβείο παρέλαβε ο δρ Παναγιώτης Μούργος, διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ.

ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας. Εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής στην ψηφιοποίηση των διαδράσεων, σε όλα τα στάδια του customer journey, ο ΟΠΑΠ κάνει την πρωτοπορία πράξη μέσα από το OPAP Store App, την καινοτόμο εφαρμογή για κινητά.

Το βραβείο παρέλαβε ο Κωστής Πάικος, digital director ΟΠΑΠ.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει προορισμό τη διαρκή τεχνολογική ενίσχυση και τη δημιουργία νέων καναλιών ψηφιακής επικοινωνίας. Σε αυτό το ταξίδι, αξιοποιεί πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις και σύγχρονα εργαλεία, για την κατανόηση των πραγματικών αναγκών των επιβατών, δημιουργώντας ψηφιακές υπηρεσίες, μέσα από τις οποίες βρίσκεται real time δίπλα τους.

Το βραβείο παρέλαβε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, director, Communications & Marketing, και ο κύριος Αλέξανδρος Ζιώμας, director, IT&T Business Unit.

NOVΑ

Η NOVΑ είναι η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα το Internet, την κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση. Σήμερα, μεταξύ άλλων, φέρνει την οπτική ίνα κυριολεκτικά στο σπίτι μας, μέσα από ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο. Η Nova, μέλος του United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάνει πραγματικότητα σήμερα τις υπερυψηλές ταχύτητες του αύριο. Ως ο απόλυτος επιταχυντής στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, παρέχοντας πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit για εκατομμύρια Έλληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, public sector & ICT executive director.

Wemetrix

H Wemetrix προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις στα σύνθετα ζητήματα στο κομμάτι των πωλήσεων, των πιστώσεων, αλλά και της συμμόρφωσης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ). Σε μια εποχή που η αναζήτηση ενός κοινού περιβάλλοντος εργασίας για όλες τις διευθύνσεις, marketing, sales, vetting, credit, accounting, collections, αποτελεί Νο1 ζητούμενο, αναπτύσσει σύγχρονα εργαλεία που προσδίδουν αξία στο business κάθε πελάτη και φυσικά ξεχωρίζει.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πάνος Μιχαλόπουλος, partner, wemetrix.

Cognity

Η Cognity είναι η εταιρεία που εγκαινίασε την ψηφιακή πραγματικότητα στην αποθήκευση των δεδομένων ταυτοποίησης, διευκολύνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Ενταγμένη στην πολιτοκεντρική στρατηγική του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε συντονισμό με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Μεταφορών, είναι η εταιρεία του gov.gr wallet – του γνωστού πλέον σε όλους μας Ψηφιακού Πορτοφολιού Εγγράφων.

Το βραβείο παρέλαβε ο Θάνος Βαρειάς, partner.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις