Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Acer: Μπαίνει δυναμικά στην αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων

Τα e-bikes αποτελούν ιδανική λύση και οδηγούν τον κόσμο προς ένα "πράσινο" μέλλον

 

Η μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας Acer, γνωστή για τα laptops της, ανοίγει νέους δρόμους και κυκλοφορεί το πρώτο της ηλεκτρικό ποδήλατο, το ebii.

Το ebii είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με μονό μοτέρ, ιδανικό για αστικές μετακινήσεις, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη, που κυριαρχεί πλέον παντού, έρχεται να προστεθεί στα χαρακτηριστικά του νέου αυτού ποδηλάτου.

Το ebiiAssist, η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, προσαρμόζει την υποβοήθηση στο πετάλι, κάτι που εξαρτάται από τις συνθήκες οδήγησης και τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη, ενώ μαθαίνει τις προτιμήσεις του, μετατρέποντας την οδήγηση σε μία νέα εμπειρία.

Ζυγίζει 16 κιλά και είναι πολύ πιο ελαφρύ από τα άλλα ηλεκτρικά ποδήλατα της αγοράς, ενώ έχει εμβέλεια 110 χλμ ανά φόρτιση και χρειάζεται περίπου δυόμιση ώρες για να φορτίσει πλήρως.

Επιπλέον, με την εφαρμογή ebiiGO, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως προτεινόμενες διαδρομές, έλεγχος ταχύτητας, πόση μπαταρία απομένει, αλλά και δυνατότητα κλειδώματος και ξεκλειδώματος του e-bike, αν και το ποδήλατο μπορεί να κλειδώσει και αυτόματα, όταν ο χρήστης με το συνδεδεμένο τηλέφωνο απομακρύνεται, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο συναγερμό για κλοπή, αλλά και αισθητήρες ανίχνευσης σύγκρουσης, φώτα προς όλες τις κατευθύνσεις και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά για ασφαλή μετακίνηση.

Η Acer δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή την ημερομηνία κυκλοφορίας του ηλεκτρικού ποδηλάτου, ούτε την τιμή. Ωστόσο, σε μια εποχή που η βιωσιμότητα αποτελεί το επίκεντρο κάθε εταιρείας, τα e-bikes αποτελούν ιδανική λύση, μειώνοντας τα έξοδα μετακίνησης για βενζίνη, δίνοντας λύση στο θέμα του πάρκινγκ, ειδικά στις μεγαλουπόλεις και οδηγούν τον κόσμο προς ένα “πράσινο” μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις