Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intrakat – Αναστάσιος Αρανίτης: Στόχος η συνολική αποδοτικότητα στον τομέα των μεταφορών

Τόνισε τη σημασία των σύγχρονων, ασφαλών και βιώσιμων υποδομών μεταφορών για τις προοπτικές της χώρας μας και επεσήμανε πως οι σύγχρονες μεταφορές αποτελούν πρόκληση καθώς συνδέονται με την εθνική οικονομία, την ασφάλεια, τις μεταφορές των εμπορευμάτων αλλά και με τον κλάδο των κατασκευών και τις θέσεις εργασίας.

Με τη συμμετοχή της Intrakat πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6 Απριλίου το Συνέδριο «Σύγχρονες Μεταφορές – Πρόκληση για το Μέλλον», με την αιγίδα των υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Την Intrakat εκπροσώπησε με ομιλία του ο κ. Αναστάσιος Αρανίτης, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αρανίτης τόνισε τη σημασία των σύγχρονων, ασφαλών και βιώσιμων υποδομών μεταφορών για τις προοπτικές της χώρας μας και επεσήμανε πως οι σύγχρονες μεταφορές αποτελούν πρόκληση καθώς συνδέονται με την εθνική οικονομία, την ασφάλεια, τις μεταφορές των εμπορευμάτων αλλά και με τον κλάδο των κατασκευών και τις θέσεις εργασίας, ενώ οι επενδύσεις στις μεταφορές αποτελούν πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Χωρίς να υποτιμά τα προβλήματα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως οι σημαντικές ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, η ενεργειακή κρίση και οι ελλείψεις σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat, αναφερόμενος στις προδιαγραφές των μεγάλων οδικών αξόνων, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας και των ψηφιακών λύσεων αλλά και της διασφάλισης της βιωσιμότητας, προκειμένου να αναδυθούν νέες προοπτικές με σύγχρονους όρους στον χώρο των κατασκευών.

Ο κ. Αρανίτης αναφέρθηκε, επίσης, στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ασφαλών υποδομών υψηλής ποιότητας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων υποδομών σημειώνοντας σχετικά: «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η περιφερειακή συνδεσιμότητα μέσω οδικών αλλά και εναέριων, θαλάσσιων μεταφορών είναι ικανοποιητική, όμως θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο αποδοτική, και αυτό οραματιζόμαστε κι εμείς ως κατασκευαστική εταιρεία, ακολουθώντας πιστά τους πυλώνες της πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών» ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα περισσότερα από 500 χλμ. νέων οδών (αυτοκινητόδρομοι και παρακαμπτήριές οδοί) βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat τόνισε πως το κύριο μέλημα του Ομίλου είναι η δημιουργία κατάλληλων οδικών αξόνων με σύγχρονες προδιαγραφές και ψηφιακές λύσεις, καθώς η Intrakat επιθυμεί να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία νέων προτύπων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, ακόμα και των απομακρυσμένων περιοχών.

Η Intrakat διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία, εμπειρία και ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο σε έργα υποδομών οδοποιίας, στο οποίο περιλαμβάνονται 21 έργα σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως είναιενδεικτικά η κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς, η επέκταση της λεωφόρου Κύμης, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη, ο οδικός άξονας ΝΔ Πελοποννήσου (Καλαμάτα- Πύλος- Μεθώνη), ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου -Τμήμα Θέρμη–Γαλάτιστα Ν.Χαλκιδικής , η βελτίωση-αναβάθμιση της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις