Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Ίλον Μασκ μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το Twitter

«To να διοικείς το Twitter είναι μία αρκετά οδυνηρή διαδικασία», υποστήριξε ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας

Για την εμπειρία του μέχρι τώρα στο «τιμόνι» του Twitter μίλησε ο Ίλον Μασκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, την οποία παρακολούθησαν live μέσω Twitter Spaces περίπου πάνω από 3 εκατομμύρια ακροατές. Ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του και δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι η διαχείριση του Twitter ήταν αρκετά επώδυνη για εκείνον και πως θα πουλούσε την εταιρεία εάν έβρισκε τον κατάλληλο υποψήφιο.

«To να διοικείς το Twitter είναι μία αρκετά οδυνηρή διαδικασία», υποστήριξε ο Μασκ.

Σε ερώτηση για το εάν έχει μετανιώσει που προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ο επιχειρηματίας απάντησε ότι: «Ήταν σαν τρενάκι του τρόμου. Είναι μία εξαιρετικά στρεσογόνα κατάσταση τους τελευταίους μήνες, αλλά νιώθω πως η αγορά της εταιρείας ήταν το σωστό. Τα πράγματα πάνε καλά σε λογικό πλαίσιο, η χρήση του site ανέβηκε και το site δουλεύει. Το φορτίο της εργασίας με αναγκάζει μερικές φορές να κοιμάμαι στο γραφείο. Έχω έναν καναπέ σε μία βιβλιοθήκη που κανείς δεν πάει εκεί».

Μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως μερικές φορές έβαλε ο ίδιος τρικλοποδιά στον εαυτό του με ορισμένα αμφιλεγόμενα tweets και πως μάλλον δεν θα έπρεπε να κάνει αναρτήσεις μετά τις 3 το πρωί.

Τι είπε για τις μαζικές απολύσεις

Μιλώντας για τα οικονομικά του Twitter, ο Μάσκ ανέφερε ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού, από σχεδόν 8.000 άτομα την εποχή που αγόρασε την εταιρεία, σε περίπου 1.500 άτομα, δεν ήταν εύκολη.

Η απόλυση πολλών μηχανικών δημιούργησε ερωτήματα για τη σταθερότητα της πλατφόρμας, υπάρχουν ακόμα μερικές δυσλειτουργίες, αλλά γενικά η πλατφόρμα λειτουργεί πλέον κανονικά.

Αναφορικά, τη μαζική αποχώρηση διαφημιζομένων μετά την εξαγορά της εταιρείας, ο Μασκ δήλωσε ότι αυτό οφειλόταν στην κυκλική φύση των διαφημιστικών δαπανών, κάποιες από τις οποίες ήταν «πολιτικές». Υποστήριξε, δε, ότι οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι έχουν επιστρέψει.

Τέλος, ερωτώμενος για το εάν θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία του Twitter, ο μεγιστάνας, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla και τη SpaceX, είπε ότι δεν έχει κανέναν στο μυαλό του για να τον διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις