Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βιοτεχνολογικό προϊόν της χρονιάς το εμβόλιο της GSK

Η εταιρεία διακρίθηκε στα φετινά βραβεία Prix Galien Greece για εμβόλιο παραγωγής της, το οποίο αφορά σε ένα σοβαρό λοιμώδες νόσημα

Σημαντική βράβευση απέσπασε η GSK, πρωτοπόρος εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων, στα φετινά βραβεία Prix Galien Greece στην κατηγορία «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν».

Συγκεκριμένα, η GSK απέσπασε το βραβείο «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» για εμβόλιο παραγωγής της, το οποίο αφορά σε ένα σοβαρό λοιμώδες νόσημα που μπορεί να έχει σοβαρές και μακροχρόνιες επιπλοκές.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που διακρίνεται στη χώρα μας από τον θεσμό των Prix Galien στα δέκα χρόνια που τα σημαντικά αυτά βραβεία απονέμονται στη χώρα μας.

Τα βραβεία Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Η διεθνούς κύρους διοργάνωση, η οποία φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια διακεκριμένων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο να αναδείξουν τα «καλύτερα των καλύτερων» φαρμακευτικά σκευάσματα, γι’ αυτό χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 5 Απρίλιου και ο Antonino Biroccio, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της GSK Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή να διακρινόμαστε με το βραβείο για το Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν Prix Galien για το νέο μας εμβόλιο έναντι σε ένα σοβαρό λοιμώδες νόσημα, ιδίως όταν πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που βραβεύεται από το θεσμό Prix Galien στην Ελλάδα! Στην GSK εργαζόμαστε εντατικά και με υπευθυνότητα ώστε να ανακαλύπτουμε νέα καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια με τρόπους που είναι ταχύτεροι, πιο αποτελεσματικοί και πιο προβλέψιμοι. Η διάκριση αυτή μας γεμίζει περηφάνια και αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Biroccio συμμετείχε με διακεκριμένους ομιλητές και στο καθιερωμένο Galien Innovation Forum, εστιάζοντας στην αξία της επένδυσης της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού και της καινοτομίας εν γένει για την επίτευξη ενός αποτελεσματικότερου και προβλέψιμου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Η GSK Greece μετρώντας ήδη περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας, διαθέτει περισσότερα από 50 καινοτόμα φάρμακα για ασθένειες όπως του αναπνευστικού συστήματος, HIV/AIDS, σπάνιες παθήσεις και ογκολογία. Επιπλέον, αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη εμβολίων, καθώς διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων για όλες τις ηλικίες, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του γενικού πληθυσμού από πολλά επίπονα νοσήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις