Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται» προειδοποιεί ο CEO της Google!

Κάθε προϊόν κάθε εταιρείας θα επηρεαστεί από την τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο Sundar Pichai

Σε ηχηρές δηλώσεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία προχώρησε ο CEO της Google, Sundar Pichai, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή “60 Minutes” του CBS. Ειδικότερα, ο Pichai προειδοποίησε ότι η κοινωνία πρέπει «να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται», καθώς ο αντίκτυπος της AI θα είναι αναπόφευκτος για πολλούς τομείς.

Μάλιστα, ο CEO της Google δεν δίστασε να αναφέρει ότι «κάθε προϊόν κάθε εταιρείας» θα επηρεαστεί από την τεχνητή νοημοσύνη και ότι επαγγέλματα όπως συγγραφείς, λογιστές, αρχιτέκτονες, ακόμη και μηχανικοί λογισμικού ενδέχεται να επηρεαστούν.

«Θα επηρεάσει κάθε προϊόν σε κάθε εταιρεία. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε ακτινολόγος, σε βάθος πέντε με δέκα χρόνων από τώρα, θα έχετε έναν συνεργάτη τεχνητής νοημοσύνης μαζί σας! Έρχεστε το πρωί, ας πούμε ότι έχετε εκατό πράγματα να εξετάσετε, μπορεί να σας πει: “Αυτές είναι οι πιο σοβαρές περιπτώσεις που πρέπει να εξετάσετε πρώτα”.» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μιλώντας για της πιθανές αρνητικές συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης ο Pichai προειδοποίησε ότι ζητήματα όπως η παραπληροφόρηση, οι ψευδείς ειδήσεις και οι κατασκευασμένες εικόνες θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σημαντικά και επιβλαβή στο μέλλον. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί και να προετοιμαστεί για την ταχύτατη ων AI τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο επικεφαλής της Google παρουσίασε και μερικά από τα πιο προηγμένα AI projects της εταιρείας, όπως το chatbot Bard και το DeepMind, όπου τα ρομπότ έμαθαν να παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς καμία ανθρώπινη συμβολή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις