Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Δυτ. Μακεδονία είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια που γίνεται μέλος του «Hydrogen Europe»!

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου έχει έδρα τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τον βιομηχανικό και ερευνητικό κλάδο των τεχνολογιών υδρογόνου

Με τις υπογραφές του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του διευθύνοντα συμβούλου του «Hydrogen Europe» Γιώργου Χατζημαρκάκη, η Δυτική Μακεδονία είναι η πρώτη ελληνική περιφέρεια που γίνεται το νεότερο μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου.

Αμέσως μετά την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου που έγινε στα γραφεία του ευρωπαϊκού συνδέσμου στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Κασαπίδης τόνισε ότι «στις Βρυξέλλες επικυρώνουμε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και βάζουμε μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο για την Δυτική Μακεδονία. Θα γίνουμε όχι μόνο η πρώτη ελληνική περιφέρεια που συμμετέχει στην οικογένεια του Hydrogen Europe αλλά θα γίνουμε και η πρώτη περιφέρεια στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι «στον ευρωπαϊκό σύνδεσμό μας υπάρχει και η κατηγορία των περιφερειών που μπορεί να γίνουν μέλη του» και εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι «η Ελλάδα με την Δυτική Μακεδονία «θα διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις γύρω από το υδρογόνο».

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου (Hydrogen Europe) έχει έδρα τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τον βιομηχανικό και ερευνητικό κλάδο των τεχνολογιών υδρογόνου με περισσότερες από 400 βιομηχανικές επιχειρήσεις, 70 ερευνητικούς οργανισμούς καθώς και 17 εθνικούς συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου.

Μέλη του Συνδέσμου είναι και πολλές ευρωπαϊκές περιφέρειες της Γαλλίας, Γερμανίας και Ολλανδίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις