Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Θεαματική επιστροφή στις πωλήσεις iPhone

Η άνοδος των πωλήσεων έφερε ανακούφιση στους επενδυτές που δεν ήταν σίγουροι πώς θα ήταν η ζήτηση μετά το ξέσπασμα της Covid-

Ριμπάουντ για τις παραδόσεις iPhone της Apple μετά τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας στα τέλη του τελευταίου τριμήνου της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο, τα έσοδα εξακολουθούν να μειώνονται σε ετήσια βάση, για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο λόγω αυτού που περιέγραψε ως «σκληρότερο» οικονομικό περιβάλλον και αντίθετους ανέμους στην αγορά συναλλάγματος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επικεφαλής των οικονομικών Luca Maestri δήλωσε ότι η Apple έχει δει «σημαντική επιτάχυνση στα έσοδα από τα iPhone από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο». Οι πωλήσεις του smartphone, που αντιπροσώπευαν το 54% των συνολικών εσόδων του δευτέρου τριμήνου, αυξήθηκαν κατά 2% στο τρίμηνο, στα 51,3 δισ. δολάρια – ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις για 48,9 δισ. δολάρια.

Η άνοδος των πωλήσεων έφερε ανακούφιση στους επενδυτές που δεν ήταν σίγουρη πώς θα ήταν η ζήτηση μετά το ξέσπασμα της Covid-19 στο εργοστάσιο της Foxconn, γνωστό ως «iPhone City» γεγονός που είχε εκτροχιάσει την παραγωγή τον Νοέμβριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ είπε ότι η Apple τα κατάφερε «… παρά την πανδημία και την έλλειψη chip και τους μακροοικονομικούς παράγοντες». Πρόσθεσε: «Η αλυσίδα εφοδιασμού ήταν απίστευτα ανθεκτική και νιώθουμε καλά για αυτό που είμαστε και για τα σχέδιά μας».

Συνολικά, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 2,5% σε ετήσια βάση στα 94,8 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, λόγω απότομης πτώσης στις πωλήσεις υπολογιστών Mac και iPad, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 3,4% στα 24,2 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει έσοδα 93 δισ. δολαρίων και καθαρά κέρδη 22,6 δισ. σύμφωνα με το Refinitiv.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις