Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

RAVENNA: Κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας και κάνει στροφή στις ΑΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της RAVENNA Ανδρέας-Πλάτωνας Βρεττός είπε πως η εταιρεία εξετάζει ευκαιρίες και σε άλλους τομείς, όπως η ενέργεια και συγκεκριμένα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η έμφαση στη διαχρονική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και η ικανότητα μέσω των δυσκολιών και σειράς προκλήσεων που εμφανίζονται στην πορεία του χρόνου να μετατρέπονται σε ευκαιρίες, αναδείχθηκαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 20 ετών του ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου της RAVENNA που σήμερα δραστηριοποιείται στον τομέα ειδών υγιεινής, πλακιδίων, επίπλου, είδη φωτισμού και λευκών ειδών.

Ειδικότερα, η προσφορά ευκαιριών σε νέους ανθρώπους και η διαχρονική αξιοποίησή τους, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της RAVENNA Ανδρέας-Πλάτωνας Βρεττός, βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρίας από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε 20 χρόνια πριν, όταν ο ίδιος σε ηλικία 28 ετών επέστρεψε από την Αυστραλία -όπου γεννήθηκε και τελείωσε τις σπουδές του- καθώς οι γονείς του είχαν μεταναστέψει στην χώρα αυτή. Πέρα από τα νούμερα, που έχουν και αυτά την σημασία τους στο επιχειρείν, ο άνθρωπος, η ικανότητα εύρεσης αξιόπιστων συνεργατών και η καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης είναι αυτό που κάνει την διαφορά σε μια επιχείρηση και την οδηγεί προς την επιτυχία, ανέφερε ο κ. Βρεττός, παρουσιάζοντας μερικούς από τους συνεργάτες του τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που ήρθαν στην χώρα μας για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τους οποίους και χαρακτήρισε μέρος της ευρύτερης οικογενείας του.

Οι δυσκολίες είναι μέρος του επιχειρείν και οι προκλήσεις ειδικά των τελευταίων ετών ήταν πολλές, αλλά δεν στάθηκαν εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη τόσο των οικονομικών μας μεγεθών όσο και της ποικιλίας των προϊόντων μας, ανέφερε ο κ. Βρέττος, προαναγγέλλοντας την διεύρυνση των κωδικών που προσφέρονται με νέες συνεργασίες μεταξύ άλλων και με εργοστάσια στην Ινδονησία, αλλά και νέες επενδύσεις σε υποδομές για την στήριξη της μέχρι σήμερα δραστηριότητας της RAVENNA.

Ταυτόχρονα όπως είπε εξετάζει ευκαιρίες και σε άλλους τομείς, όπως η ενέργεια και συγκεκριμένα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Βρεττός αναφέρθηκε και στον ρόλο των τραπεζικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι από τη δική του εμπειρία, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε συνεργασίες και χρηματοδοτήσεις στη βάση μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μιλώντας γενικότερα για την οικονομία είπε ότι υπάρχουν προοπτικές, εστιάζοντας στον ευρύτερο κλάδο κατασκευών και ανακαινίσεων, τομέας όπου έχει άμεση σχέση η RAVENNA.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε την RAVENNA ως ένα παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας και αριστείας. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στις πρωτοβουλίες και δράσεις της γενικής γραμματείας στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας επισημαίνοντας ότι είχε ως κεντρικό στόχο οι καινοτόμες ιδέες της ερευνητικής κοινότητας, φοιτητών, νεοφυών επιχειρήσεων και πολλών ακόμη να γίνουν πράξη προς όφελος της κοινωνίας και των καταναλωτών, κάτι που έγινε πραγματικότητα. Έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στη ίδρυση και λειτουργία του elevate greece που έχει ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους από 750 νεοφυείς επιχειρήσεις με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για την διεθνή ντους διασύνδεση και την μετεξέλιξη τους.

Η RAVENNA απασχολεί σήμερα περισσότερα από 225 άτομα ενώ οι εγκαταστάσεις της απλώνονται σε έκταση 68.500 τ.μ., από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με δυνατότητα να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών χωρίς καθυστέρηση. Ταυτόχρονα λειτουργεί από το 2016 και το e-shop της εταιρίας.

Την εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος παρουσίασε ο Jimmy Αθανασόπουλος, αντιπρόεδρος του Hellenic American University, οικονομολόγος-σύμβουλος επιχειρήσεων με μακρόχρονη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε τομείς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε διεθνείς πολυεθνικούς ομίλους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις