Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Viva Technology – IFC: Ρεκόρ αιτήσεων από startups για τα AfricaTech Awards 2023

Τα AfricaTech Awards 2023 αποτελούν μέρος της στρατηγικής του IFC για την ενίσχυση των τεχνολογικών οικοσυστημάτων στις αναδυόμενες αγορές και την ενίσχυση της κλίμακας των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων.

Η Viva Technology και ο International Finance Corporation (IFC) ανακοίνωσαν πριν μερικές μέρες τις 45 κορυφαίες νεοσύστατες επιχειρήσεις των AfricaTech Awards για εταιρείες που προωθούν την καινοτομία και τον αντίκτυπο της ανάπτυξης σε ολόκληρη την ήπειρο.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις επιλέχθηκαν από την Deloitte μέσα από μια ομάδα περισσότερων από 380 αιτούντων – αύξηση 30% από το 2022. Η κατηγορία Fintech έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων (143), ακολουθούμενη από την Climate Tech (124) και την Health Tech (115). Η Νιγηρία, η Κένυα, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Νότια Αφρική έχουν τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής μεταξύ των 33 αφρικανικών χωρών που εκπροσωπούνται,ενώ φαέτος, το 91% των υποψηφίων έχουν τουλάχιστον μία γυναίκα στο διοικητικό τους συμβούλιο.

“Σε μια εποχή που οι νεοσύστατες επιχειρήσεις χρειάζονται τη μεγαλύτερη υποστήριξη, είμαστε υπερήφανοι που τα AfricaTech Awards προωθούν τη μοναδική ζωντάνια του αφρικανικού τεχνολογικού οικοσυστήματος στον κόσμο. Αυτές οι 45 αναγνωρισμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η Αφρική διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην τεχνολογία υγείας, τη χρηματοοικονομική τεχνολογία και την τεχνολογία του κλίματος. Τα AfricaTech Awards έχουν σχεδιαστεί για να τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους”, ανέφεραν οι συμπρόεδροι της Viva Technology Maurice Lévy και Pierre Louette και ο Διευθύνων Σύμβουλος François Bitouzet.

Τα AfricaTech Awards 2023 αποτελούν μέρος της στρατηγικής του IFC για την ενίσχυση των τεχνολογικών οικοσυστημάτων στις αναδυόμενες αγορές και την ενίσχυση της κλίμακας των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων. Η IFC ανακοίνωσε πρόσφατα μια πλατφόρμα επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη επιχειρηματιών τεχνολογίας σε όλη την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και το Πακιστάν. Το IFC επέκτεινε επίσης το πρόγραμμα IFC Startup Catalyst Program κατά 60 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τα κεφάλαια εκκίνησης και τους επιταχυντές να χρηματοδοτήσουν και να καθοδηγήσουν νεοσύστατες επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου και να τις προετοιμάσουν για επενδύσεις σε μεταγενέστερο στάδιο.

“Οι τεχνολογικές νεοσύστατες επιχειρήσεις διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις αναδυόμενες αγορές, υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και κλιμακώνοντας καινοτόμες λύσεις στις πιεστικές αναπτυξιακές προκλήσεις. Ωστόσο, πολλά από αυτά περνούν απαρατήρητα από τους διεθνείς επενδυτές. Τα AfricaTech Awards προσφέρουν στους επιχειρηματίες τεχνολογίας στις αναδυόμενες αγορές μια παγκόσμια σκηνή που μπορεί να τους βοηθήσει να συνδεθούν με τους επενδυτές, τους μέντορες και τους συνεργάτες που χρειάζονται για να κλιμακώσουν τις καινοτομίες τους σε ολόκληρη την ήπειρο και πέραν αυτής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο IFC είναι ισχυρός υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας.”, δήλωσε ο Makhtar Diop, Διευθύνων Σύμβουλος του IFC.

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επιλογής, μια ομάδα ειδικών του κλάδου θα προσδιορίσει τις τρεις κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις σε κάθε κατηγορία, οι οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν στο Viva Technology 2023, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου στο Παρίσι. Οι νικητές των AfricaTech Awards θα ανακοινωθούν στην κεντρική σκηνή της Viva Technology.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις