Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chat gpt: Βρέθηκε δυνατός αντίπαλος, η Claude της Anthropic

Μπορεί να κάνει περιλήψεις, αναζητήσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις,  να κάνει προγραμματισμό, να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο σε δευτερόλεπτα και να δημιουργήσει περιλήψεις, αναλύσεις και κάθε πιθανό αποτέλεσμα με βάση το περιεχόμενο.

 

Η Anthropic είναι μια εταιρεία έρευνας που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και δημιουργεί αξιόπιστα AI συστήματα. Σύμφωνα με την εταιρεία η Claude η βοηθός τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς αναβαθμίστηκε και τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν.

Η Claude παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2023 και είχε την υποστήριξη της Google. Θα μπορούσε να θεωρηθεί το αντίπαλον δέος του Chat gpt και η Anthropic λέει πως το chatbot της είναι λιγότερο πιθανό να παράγει επιβλαβή outputs σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, όπως το Bing της Microsoft που τροφοδοτείται με GPT-4.

Μπορεί να κάνει περιλήψεις, αναζητήσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις,  να κάνει προγραμματισμό, να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο σε δευτερόλεπτα και να δημιουργήσει περιλήψεις, αναλύσεις και κάθε πιθανό αποτέλεσμα με βάση το περιεχόμενο.

Η Anthropic αναφέρει πως μπορεί να επεξεργαστεί πολύ μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών, καθώς από το όριο των 9.000 tokens πήγε στα 100.000 tokens, που αντιστοιχούν σε περίπου 75.000 λέξεις, ένα ολόκληρο μυθιστόρημα.

Το GPT-4 της OpenAI μπορεί να διαχειριστεί μάξιμουμ 32.000 tokens, ενώ μια εκτεταμένη έκδοση μπορεί να επεξεργαστεί 32.000 tokens. Εν τω μεταξύ, το δημόσια διαθέσιμο chatbot ChatGPT έχει όριο περίπου 4.000 tokens.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διαβάσει 100.000 tokens κειμένου σε περίπου 5 ώρες, και στη συνέχεια μπορεί να χρειαστεί σημαντικά περισσότερο χρόνο για να αφομοιώσει, να θυμηθεί και να αναλύσει αυτές τις πληροφορίες.

Η Anthropic, φόρτωσε τον Great Gatsby στο AI κατά τη διάρκεια των δοκιμών και τροποποίησε μία μόνο γραμμή για να πει ότι ο κ. Carraway ήταν «μηχανικός λογισμικού που εργάζεται σε εργαλεία μηχανικής μάθησης στην Anthropic». Η Claude ήταν σε θέση να εντοπίσει πώς τροποποιήθηκε το βιβλίο μέσα σε 22 δευτερόλεπτα. Επίσης, η Claude έχει τώρα τη δυνατότητα να διαβάσει εύκολα και να τελειώσει το The Adventures of Tom Sawyer του Mark Twain (69.000 λέξεις).

Η διευρυμένη αυτή έκδοση AI είναι πλέον διαθέσιμη στους επιχειρηματικούς εταίρους της Anthropic που χρησιμοποιούν το API της. Η Anthropic λέει αυτή η δυνατότητα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αφομοιώσουν γρήγορα και να συνοψίσουν μακροσκελείς οικονομικές καταστάσεις και ερευνητικές εργασίες, να αξιολογήσουν κομμάτια νομοθεσίας, να εντοπίσουν κινδύνους και επιχειρήματα σε νομικά έγγραφα μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις