Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

J&T Express και Shenzhen Fengwang Holdings: Το νέο mega deal στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου

Η SF δήλωσε ότι οι πόροι των δύο πλευρών είναι συμπληρωματικοί, γεγονός που θα συμβάλει στη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης της συναλλαγής.

Ο παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών εφοδιαστικής, J&T Express, ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη συμφωνίας μεταβίβασης μετοχών με τη Shenzhen Fengwang Holdings Co., Ltd. («Fengwang Holdings»), θυγατρική της SF Holding Co., Ltd. (002352.SZ). Η θυγατρική της J&T Express (Shenzhen), J&T Express (Shenzhen) Supply Chain Co., Ltd., θα αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων μετοχών της θυγατρικής πλήρους ιδιοκτησίας της Fengwang Holding, Shenzhen Fengwang Information Technology Co., Ltd. («Fengwang Information»), έναντι 1,183 δισεκατομμυρίων γιουάν. Η εν λόγω συναλλαγή υπόκειται σε διάφορες προϋποθέσεις, στην Εξέταση των Συγκεντρώσεων μεταξύ Επιχειρήσεων από την Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς και τον έγκαιρο διακανονισμό της συναλλαγής σύμφωνα με τη Συμφωνία Μεταβίβασης Μετοχών.

Η J&T Express έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της ταχείας παράδοσης ηλεκτρονικού εμπορίου από την είσοδό της στην κινεζική αγορά το 2020. Η εταιρεία απέκτησε με επιτυχία την εταιρεία ταχείας εξυπηρέτησης Best Inc. στην Κίνα, στα τέλη του 2021. Η Shenzhen Fengwang Express Co., Ltd. («Fengwang Express») είναι μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Fengwang Information. Το δίκτυο της Fengwang Express καλύπτει επί του παρόντος 27 επαρχίες, δήμους και αυτόνομες περιοχές σε όλη την Κίνα, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πελάτες ηλεκτρονικού εμπορίου. Το 2022, τα έσοδα της Fengwang ξεπέρασαν τα 3,2 δισεκατομμύρια γιουάν. Η συνολική ποιότητα εξυπηρέτησης του δικτύου παραμένει σταθερή.

Η J&T Express έχει εκφράσει τη δέσμευσή της για τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας εξυπηρέτησης στο πλαίσιο της εστίασής της στον κλάδο των υπηρεσιών ταχείας παράδοσης ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει τις δυνατότητες παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών της J&T Express. Η εν λόγω κίνηση αναμένεται να προωθήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας στον κλάδο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αυξήσει περαιτέρω το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στον τομέα των παραδόσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και να συμβάλει στην προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Η SF δήλωσε ότι οι πόροι των δύο πλευρών είναι συμπληρωματικοί, γεγονός που θα συμβάλει στη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης της συναλλαγής. Ατενίζοντας το μέλλον, η SF θα είναι σε θέση να εστιάσει περισσότερο στην ανάπτυξη των βασικών της επιχειρήσεων, όπως οι μεσαίου έως υψηλού επιπέδου εγχώριες υπηρεσίες express, διεθνείς υπηρεσίες express, διεθνείς υπηρεσίες διαχείρισης αλυσίδας προσφοράς και ψηφιακές υπηρεσίες αλυσίδας προσφοράς. Στο μεταξύ, η SF θα συνεχίσει να αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου ταχείας παράδοσης και να ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών στην αγορά ταχείας παράδοσης υψηλού επιπέδου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις