Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα Startups και η επιχειρηματικότητα χρειάζονται πολιτική ηρεμία

Κράτος και επιχειρήσεις θα έπρεπε να πηγαίνουν μαζί, χέρι-χέρι, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη, γιατί η ανάπτυξη θα φέρει μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερα έσοδα στο κράτος και στο τέλος της ημέρας ευημερία και ηρεμία!

Αύριο έχουμε εκλογές! Την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας! Έτσι όλοι, όσοι θα βρεθούμε μέσα στο παραβάν, θα διαλέξουμε το πολιτικό κόμμα που μας έχει πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα!

Οι προτάσεις πολλές, όπως και οι επιλογές, κατά κύριο λόγο σε επίπεδο προσώπων! Ωστόσο, όσο και αν ψάξει κανείς, οι προτάσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, από όλα τα κόμματα, θα λέγαμε πως είναι εξαιρετικά περιορισμένες! Και αυτή είναι μια πικρή αλήθεια! Καλά και τα Startups, για τα περισσότερα κόμματα τουλάχιστον, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελούν μια μάλλον αδιάφορη περίπτωση!

Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι στενάχωρο! Στενάχωρο γιατί η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που κινεί τα νήματα της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας!

Αρκεί να σκεφθούμε ότι το κράτος «ζει» από τους φόρους που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, αλλά και οι πολίτεςεργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές! Και αυτό το στοιχείο από μόνο του θα έπρεπε να είναι αρκετό προκειμένου –συνολικά– τα πολιτικά κόμματα να δουν με διαφορετικό μάτι τους επιχειρηματίες, ειδικά αυτούς που κατάφεραν να «επιβιώσουν» από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, αλλά και των capital controls, που κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε!

Καλύτερα να μη μιλήσουμε για τους Startuppers και όσα οι ίδιοι βίωσαν τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς το εγχώριο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων «γεννήθηκε» την περίοδο που η χώρα εισερχόταν στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Σε μια κανονική χώρα οι επιχειρηματίες/επιχειρήσεις θα έπρεπε να είχαν μια διαφορετική αντιμετώπιση! Όχι ευνοϊκή ή χαριστική. Σίγουρα όμως διαφορετική! Ίσως θα έπρεπε το πολιτικό σύστημα να δει όλους τους ανθρώπους αυτούς με σεβασμό και όχι καθημερινά να τους βάζει «τρικλοποδιές»!

Κράτος και επιχειρήσεις θα έπρεπε να πηγαίνουν μαζί, χέρι-χέρι, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη, γιατί η ανάπτυξη θα φέρει μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερα έσοδα στο κράτος και στο τέλος της ημέρας ευημερία και ηρεμία!

Και αν γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, προσωπικά πιστεύω πως αυτά που λείπουν περισσότερο είναι η ηρεμία και η σταθερότητα. Αυτό ζητούν οι επιχειρήσεις, αυτό όμως επιθυμούν και οι πολίτες!

Καλή ψήφο!

 

Το editorial του Γιάννη Διονάτου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #37

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις