Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nvidia παρουσίασε τον νέο της πανίσχυρο AI υπερυπολογιστή

Ο DGXGH200 είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να μπορεί να διαχειριστεί μοντέλα κλίμακας terabyte για generative AI language εφαρμογές

Τον νέο της πανίσχυρο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης ονόματι “DGX GH200“, παρουσίασε η Nvidia. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία ο DGX GH200 μπορεί να διαχειριστεί μοντέλα κλίμακας terabyte για παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, συστήματα συστάσεων και ανάλυση δεδομένων. Επίσης, τροφοδοτείται από 256 NVIDIA Grace Hopper Superchips, τα οποία συνδυάζουν μια Arm CPU και μια Hopper GPU, συνδεδεμένα με διασυνδέσεις NVLink.

Ωστόσο, αυτό που κάνει τον DGX GH200 να ξεχωρίζει είναι το ότι αποτελεί τον πρώτο υπερυπολογιστή που χρησιμοποιεί το NVIDIA NVLink Switch. Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει και στις 256 GPU να λειτουργούν μαζί ως μία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο υπερυπολογιστής μπορεί να αξιοποιηθεί ως μια κάρτα γραφικών που έχει ακραία απόδοση 1 exaflop και ατελείωτη μνήμη μεγέθους 144 terabytes. Με λίγα λόγια έχει 500 φορές περισσότερη μνήμη από τον DGX A100, δηλαδή την προηγούμενη γενιά υπερυπολογιστών, η οποία παρουσιάστηκε το 2020.

Ο DGXGH200 είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να μπορεί να επιτρέπει την ανάπτυξη γιγαντιαίων μοντέλων επόμενης γενιάς για generative AI language εφαρμογές και εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων.

Η διαθεσιμότητα του νέου υπερυπολογιστή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο μισό του 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις