Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Coffee Island: Επενδύει στην Coffe-Eco, προωθώντας τη μετάβαση σε ένα πρότυπο μοντέλο κυκλικής οικονομίας

Η σύμπραξη των δύο εταιριών θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων.

Η Coffee Island, παραμένοντας αφοσιωμένη στην υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν το κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, ανακοινώνει την επιχειρηματική επένδυση στην καινοτόμο εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ espresso, Coffe-Eco. Η σύμπραξη των δύο εταιριών θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει την επεξεργασία πενήντα (50) τόνων υπολειμμάτων καφέ από τα καφεκοπτεία Coffee Island, τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως πενήντα (50) τόνοι υπολειμμάτων καφέ αντιστοιχούν σε εννέα (9) τόνους ισοδύναμου εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Κυκλική οικονομία στη πράξη

Η συνεργασία των δύο εταιριών θα εφαρμόσει το μοντέλο κυκλικής οικονομίας στη πράξη. Μέχρι σήμερα η οικονομική αξία του καρπού καφέ μεταφραζόταν σε ροφήματα, με συγκεκριμένη αλυσίδα παραγωγής αξίας. Μέσω της νέας επιχειρηματικής συνεργασίας επεκτείνεται η αλυσίδα παραγωγής αξίας του καφέ, δημιουργώντας νέα προϊόντα, τα οποία προσδίδουν αξία στον καταναλωτή και πολλαπλασιάζουν τα οικονομικά οφέλη του καρπού.

Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας νέας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, τη στελέχωση της υπάρχουσας ομάδας της Coffe-Eco με νέους επιστήμονες, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από την επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ που αφορούν στις βιομηχανίες Ενέργειας (βιολογικό κάρβουνο), Επίπλου (εναλλακτικό υλικό), Γεωργίας (βιολογικό λίπασμα) και την επέκταση του δικτύου πωλήσεων των νέων προϊόντων που θα προκύψουν στην Ελλάδα και την Αμερική.

Πιστοποίηση Bio Organic EUROCERT

Συγχρόνως, η Coffee Island, επιχειρώντας με υπευθυνότητα, ανακοινώνει πως έλαβε την πιστοποίηση Bio Organic EUROCERT για την παραγωγή οργανικού καφέ στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης που διατηρεί στην Πάτρα. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση υπηρετεί τη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η εταιρεία και της επιτρέπει να δώσει έμφαση στην επιλογή και αξιοποίηση ηθικών και βιώσιμων πρώτων υλών για τη δημιουργία των τελικών προϊόντων της. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο περιλαμβάνονται κωδικοί, όπως ο νέος Single Estate Arabica COLOMBIA ORGANIC ο οποίος επιλέγεται σε μικρές φάρμες της Κολομβίας, που συμμετέχουν στο μακροχρόνιο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας Direct Trade της Coffee Island.

O Αλέξης Πάντζιαρος Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Coffe-Eco δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή είδηση είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και στο όραμα της Coffe-Eco από μία φρέσκια και καταξιωμένη ελληνική επιχείρηση. H σύμπραξη με την Coffee Island θα μας δώσει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε ένα συγκροτημένο επιχειρηματικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει -με ικανά κεφάλαια- να αναπτύξουμε την εμπορική μας δράση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε άλλες διεθνείς αγορές».

Ο Μάριος Βλαχογιάννης, Υπεύθυνος Παραγωγής και Συνιδρυτής της Coffe-Eco συμπλήρωσε: «Είναι ξεκάθαρο πως με την υιοθέτηση κυκλικών πρακτικών αυξάνεται η αξία των πρώτων υλών και δημιουργούνται νέα προϊόντα. Αυτό ακριβώς θα κάνει η νέα μονάδα βιομηχανικής επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ που ξεκινάμε».

O Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island δήλωσε σχετικά: «Η ιστορία, η επιτυχία και το αποτύπωμα της CoffeeIsland αποκτούν νόημα, μόνο όταν δημιουργούμε έργο που ωφελεί την κοινωνία και όταν χτίζουμε νέες δραστηριότητες που κρατούν τα ελληνικά καινοτόμα μυαλά στη χώρα μας. Είμαστε χαρούμενοι που επενδύουμε στην Coffe-Eco, γιατί μαζί θα κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη, ξεκινώντας από το ίδιο μας το προϊόν, από τα υπολείμματα καφέ των καφεκοπτείων Coffee Island. Μαζί δημιουργούμε την πρώτη βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη Ν. Ευρώπη, μια μονάδα που προορίζεται για την παρασκευή νέων προϊόντων πρώτης ύλης στους κλάδους των δερμοκαλλυντικών, της ενέργειας, των επίπλων και τη γεωργίας. Παράλληλα, η πιστοποίηση Bio Organic EUROCERT που λάβαμε μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε βιώσιμες πρώτες ύλες, δείχνοντας έμπρακτα την αφοσίωσή μας στη στήριξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, στις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές και στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις