Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Q-SYS εξαγοράζει την Startup με ελληνικό DNA, Seervision

Η Seervision δραστηριοποιείται στον τομέα του λογισμικού αυτοματισμού καμερών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη

Η Q-SYS, θυγατρική εταιρεία της QSC LLC, ανακοινώνει σήμερα την οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Seervision, πρωτοπόρου εταιρείας στον κλάδο του λογισμικού αυτοματισμού καμερών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Η εξαγορά επιταχύνει τη στρατηγική της Q-SYS για την ανάπτυξη και την παροχή μιας επεκτάσιμης και ευέλικτης πλατφόρμας λογισμικού με έξυπνη τεχνολογία ήχου, βίντεο και ελέγχου, η οποία υποστηρίζει ένα πλαίσιο ενοποιημένων επικοινωνιών & βιντεοδιασκέψεων  στην εποχή της μετα-πανδημικής υβριδικής εργασίας. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, οι ιδρυτές και η 16μελής ομάδα της Seervision στη Ζυρίχη και την Αθήνα θα ενταχθούν στην Q-SYS.

Το λογισμικό αυτοματοποίησης καμερών της Seervision συνδυάζει την πολυετή έρευνα στον έλεγχο πολλαπλών καμερών με τη μεγάλη τεχνογνωσία της ομάδας με βάση τη Ζυρίχη και την Αθήνα στη βελτιστοποίηση σε πραγματικό χρόνο, τη μηχανική μάθηση και τα μοντέλα πρόβλεψης κίνησης για την αυτόματη πρόβλεψη και καταγραφή των κινήσεων ενός ατόμου. Με απρόσκοπτη ενσωμάτωση στα υπάρχοντα Οπτικοακουστικά και τηλεπικοινωνιακά οικοσυστήματα, το λογισμικό της Seervision μπορεί να ελέγχει πολλαπλές κάμερες με κατακόρυφη περιστροφική κίνηση (pan-tilt-zoom) (PTZ) μέσω ομαλών κινήσεων broadcast ποιότητας που ανταγωνίζονται τις δυνατότητες των καμερών που χειρίζονται άνθρωποι, παρέχοντας έτσι μια πλήρη  εμπειρία συνεργασίας και θέασης.

Όπως και με την πλατφόρμα που βασίζεται στο λογισμικό της Q-SYS, το λογισμικό της Seervision έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα από τους κατασκευαστές του υλικού και παρέχει πολλές μοναδικές δυνατότητες, όπως αυτόματη αντίληψη σκηνής & αναγνώρισης προσώπων, λειτουργία κάμερας με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης με προσαρμοζόμενη ολόσωμη ανίχνευση και ιχνηλάτηση (Full body detection and tracking), δυναμική κατανόηση σκηνής που μεταμορφώνει την υβριδική συνεργασία, απλοποιημένη λειτουργία και αυξημένη συμμετοχή  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άλλα.

«Το φαινόμενο της υβριδικής εργασίας, οι απαιτήσεις “ικανοποίησης της ισότητας” μεταξύ απομακρυσμένων και φυσικά παρόντων χρηστών σε περιβάλλοντα συναντήσεων, ο έλεγχος πολλαπλών καμερών και η αυτοματοποίηση της ροής εργασίας, μαζί με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης για οπτικοακουστικές εφαρμογές, αποτελούν μερικές από τις πλέον δυναμικές και συναρπαστικές ευκαιρίες σήμερα και στο μέλλον», αναφέρει  ο Joe Pham, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της QSC.

«Η ηγετική θέση στην τεχνολογία της Τεχνητής νοημοσύνης θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση και την παρουσίαση στη  νέα εποχή και θεωρούμε ότι η Seervision αποτελεί βασικό τεχνολογικό πυλώνα για την ενεργοποίηση αυτού του μέλλοντος. Η εν λόγω εξαγορά δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για την Q-SYS και τους συνεργάτες μας προκειμένου να δημιουργήσουν και να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες προσωπικής, απομακρυσμένης και υβριδικής συνεργασίας σε πολλές διαφορετικές αγορές και εφαρμογές, στο παρόν και στο μέλλον. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για τις μελλοντικές ευκαιρίες».

«Το να κάνουμε πιο έξυπνη την Οπτικοακουστική, καινοτομώντας στο επίπεδο του λογισμικού, είναι μέρος του DNA μας», αναφέρει ο Jatan Shah, Πρόεδρος και Διοικητικός Γενικός Διευθυντής της QSC. «Η ομάδα της Seervision είναι αποδεδειγμένα καινοτόμοι και κορυφαίοι τεχνικοί επαγγελματίες με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία σε πολλούς στρατηγικούς τεχνολογικούς τομείς, όπως βίντεο, υπολογιστική όραση και απεικόνιση, μηχανική μάθηση, πρόβλεψη κίνησης και έλεγχος σε πραγματικό χρόνο, υπολογιστικό νέφος και εικονικοποίηση (Cloud & Virtualization). Ο συνδυασμός της Q-SYS και της Seervision θα συγκεντρώσει τους πιο ταλαντούχους  μηχανικούς , την τεχνολογία και τους πόρους του κλάδου για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας οπτικοακουστικών λύσεων υψηλής απόδοσης που θα θέσουν νέο πήχη για τον κλάδο μας. Είμαι πέρα για πέρα ενθουσιασμένος που αυτή η εντυπωσιακή ομάδα θα  αποτελέσει τμήμα της Q-SYS και μαζί είμαστε στην κατάλληλη θέση ώστε να προχωρήσουμε στο επαναπροσδιορισμό της έξυπνης συνεργασίας μέσω βίντεο σε πολλαπλές εφαρμογές».

«Ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι καθώς ενωνόμαστε με την ομάδα της Q-SYS», αναφέρει ο Νίκος Καριώτογλου, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Seervision. «Πιστεύουμε ότι αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί μια  σημαντική  στιγμή στην εξέλιξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας προς ένα μέλλον που θα ορίζεται από ευφυείς και επεκτάσιμες οπτικοακουστικές πλατφόρμες λογισμικού. Μαζί με την Q-SYS, οραματιζόμαστε ένα ανοιχτό οικοσύστημα που θα προάγει την καινοτομία και θα παρέχει νέες δυνατότητες και λύσεις στις διαφορετικές αγορές και τους πελάτες μας. Μας περιμένει μία συναρπαστική εποχή  και είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε το μέλλον της οπτικοακουστικής τεχνολογίας. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του γραφείου μας στην Αθήνα, όπου αναζητούμε επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης γύρω από τη Ρομποτική, την Υπολογιστική Όραση και Απεικόνιση, Μηχανική Μάθηση και την Επεξεργασία Δεδομένων».

Η αγοραπωλησία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 30 ημερών, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών και άλλων συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης. Στην εταιρεία είχαν επενδύσει το Verve Capital με βάση τη Ζυρίχη και η Metavallon VC με βάση την Αθήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις