Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΑΕΕ και ΣΑΕΚ για ενίσχυση της ασφαλιστικής βιομηχανίας σε Κύπρο και Ελλάδα  

Η συμφωνία σφραγίστηκε στο Παρίσι, από τους προέδρους της ΕΑΕΕ και του ΣΑΕΚ, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Ευάγγελο Αναστασιάδη, αντίστοιχα, με αφορμή την παρουσία τους στην γενική συνέλευση της Insurance Europe.

Μνημόνιο συνεργασίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη των ισχυρών δεσμών που είχαν μέχρι σήμερα, υπέγραψαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ). Η συμφωνία σφραγίστηκε στο Παρίσι, από τους προέδρους της ΕΑΕΕ και του ΣΑΕΚ, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Ευάγγελο Αναστασιάδη, αντίστοιχα, με αφορμή την παρουσία τους στην γενική συνέλευση της Insurance Europe.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής βιομηχανίας σε Κύπρο και Ελλάδα, «έδωσαν τα χέρια σε μία απαιτητική χρονική περίοδο για την παγκόσμια οικονομία, με τον πληθωρισμό και το ενεργειακό ζήτημα να δοκιμάζουν τις αντοχές ανθρώπων και επιχειρήσεων και η κλιματική αλλαγή να γίνεται αισθητή με τη μορφή φυσικών καταστροφών». Επιπλέον, σημειώνεται, «ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη ανάπτυξη δημιουργούν νέες προκλήσεις, ενώ οι αυστηροί νομοθετικοί κανονισμοί από την ΕΕ χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η υποασφάλιση και το μεγάλο κενό προστασίας αποτελούν ζητήματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά και χρήζουν αντιμετώπισης από τα κράτη».
Όπως δήλωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου «το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΑΕΚ επισφραγίζει την πολύχρονη σχέση μεταξύ των φορέων εκπροσώπησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων Ελλάδος και Κύπρου και εγκαινιάζει μία νέα εποχή συντονισμένης συνεργασίας και συνεννόησης, ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών». «Υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία στις ασφαλιστικές αγορές των δύο χωρών στα οποία σκοπεύουμε να εστιάσουμε το επόμενο διάστημα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αποφέρουν θετικά οφέλη για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη των δύο φορέων» προσέθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Η θεμελίωση των διαχρονικών μας σχέσεων με την ΕΑΕΕ, παίρνει πλέον επίσημη μορφή, διανοίγοντας νέες προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα και για τους δύο οργανισμούς. Στον ΣΑΕΚ, είμαστε βέβαιοι πως η συμφωνία αυτή θα αποφέρει σημαντική αξία στα μέλη μας και στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού τομέα, με τα οφέλη να επηρεάζουν θετικά την οικονομία της Κύπρου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις