Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: «Βουτιά» 6% για τη μετοχή της

Μετά τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση της μετοχής της Tesla το 2022, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος.

Βουτιά 6% για τις μετοχές της Tesla τη Δευτέρα, αφού η αξιολόγηση της μετοχής της υποβαθμίστηκε για άλλη μια φορά από «Buy» σε «Neutral» για τέταρτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, με την τελευταία να προέρχεται από την ομάδα αναλυτών της Goldman Sachs.
«Υποβαθμίζουμε τις μετοχές σε Neutral από Buy, καθώς πιστεύουμε ότι η μετοχή αντικατοπτρίζει καλύτερα τη θετική μακροπρόθεσμη άποψη μας για την αναπτυξιακή θέση της εταιρείας», δήλωσε ο αναλυτής Mark Delaney σε ενημερωτικό σημείωμα.
Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, η μετοχή υποχωρεί 0,1%, στα 240,82 δολάρια.
Μετά τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση της μετοχής της Tesla το 2022, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος και έκλεισαν την Παρασκευή στα 256,60 δολάρια, αξίας 813 δισ. δολαρίων. Μόνο τον τελευταίο μήνα η Tesla έχει κερδίσει 38%.
Την περασμένη εβδομάδα, η Wall Street προειδοποίησε ότι το αστραπιαίο ράλι της Tesla είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια πτώσης, προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι για τα διαπιστευτήριά τους όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και ότι η μετοχή είχε γίνει «υπεραγορασμένη».
Η υποβάθμιση της Goldman είναι τουλάχιστον η τέταρτη την τελευταία εβδομάδα. Η Morgan Stanley, επικαλούμενη την αισιοδοξία που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη που οδηγεί τη μετοχή σε «δίκαιη αποτίμηση», μείωσε την Tesla σε equal-weight. Η Barclays έκοψε επίσης τη μετοχή σε equal-weight, λέγοντας ότι το ράλι ήταν γρήγορο και μεγάλο, ενώ αμφισβήτησε τα βραχυπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας. Η DZ Bank AG, εν τω μεταξύ, συνέστησε στους επενδυτές να πουλήσουν τη μετοχή.
Οι αναλυτές κατά μέσο όρο αναμένουν τώρα ότι η μετοχή θα υποχωρήσει κατά 18% τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η Wall Street έχει 20 αξιολογήσεις αγοράς, 20 διακρατήσεις και 9 πωλήσεις για την Tesla, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Ο Ντιλέινι της Goldman είχε σύσταση buy για την Tesla από τον Δεκέμβριο του 2020. Οι μετοχές απέδωσαν 35% σε αυτό το διάστημα, σε σύγκριση με 23% για τον S&P 500.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις