Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο «άσσος στο μανίκι» της Google για να ξεπεράσει το ChatGPT

Το DeepMind θέλει να δημιουργήσει το πιο προηγμένο AI σύστημα στην ιστορία

To DeepMind, το κορυφαίο  ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της Google αναπτύσσει αυτή τη στιγμή ένα νέο AI σύστημα με την ονομασία “Gemini“, σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired. Μάλιστα, η Google φαίνεται να έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες για το νέο της project, καθώς θεωρεί ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει το ChatGPT της OpenAI.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το Gemini είναι ένα multimodal AI σύστημα που θα συνδυάσει τις προηγμένες δυνατότητες μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το GPT-4, με ένα άσσο που έχει στο μανίκι της η Google. Και ποιο είναι αυτό το κρυφό όπλο; Μα φυσικά, το AlphaGo, το AI σύστημα που έγραψε ιστορία το 2016, όταν για πρώτη φορά κατάφερε να νικήσει τον πρωταθλητή στο επιτραπέζιο παιχνίδι Go.

Το ιδιαίτερο με το AlphaGo είναι ότι «βασίζεται σε μια τεχνική» γνωστή ως ενισχυτική μάθηση, όπου το λογισμικό αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα μέσω καθαρών δοκιμών και σφαλμάτων. Καθώς κάνει «επαναλαμβανόμενες προσπάθειες», το πρόγραμμα παίρνει το feedback από κάθε αποτυχία και το χρησιμοποιεί για να βελτιώσει την απόδοσή του. Βασικός στόχος του DeepMind είναι να εξοπλίσει το μελλοντικό LLM της Google με την ικανότητα να σχεδιάζει ή τουλάχιστον να επιλύει περίπλοκα προβλήματα. Αν επιτύχουν τον στόχο τους, τότε ίσως καταφέρουν να μας χαρίσουν το πιο προηγμένο AI σύστημα που δημιουργήθηκε ποτέ.

Ο Demis Hassabis, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DeepMind, δήλωσε στο Wired σχετικά με το Gemini ότι «αν γίνει σωστά θα είναι η πιο ευεργετική τεχνολογία για την ανθρωπότητα που υπήρξε ποτέ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις