Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DS Smith: Ενισχύει τη βιωσιμότητα στον αγροδιατροφικό κλάδο

Στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής νοοτροπίας στον κλάδο της αγροδιατροφής και στην ανάπτυξη νέων διαφοροποιημένων προϊόντων μέσα από βιώσιμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Η DS Smith συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας συμμαχώντας με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου υποστηρίζοντας τον τέταρτο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη», με τίτλο «Farmers of the Future». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρούς παραγωγούς και συλλογικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής νοοτροπίας στον κλάδο της αγροδιατροφής και στην ανάπτυξη νέων διαφοροποιημένων προϊόντων μέσα από βιώσιμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Στο πλαίσιο της χορηγίας, η DS Smith θα δώσει τη ευκαιρία σε 2 ωφελούμενους (μικρούς παραγωγούς και συλλογικά σχήματα) να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν μέσα από ένα πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων μηνών. Οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπου θα λάβουν πρακτικές επιχειρηματικές γνώσεις, ερεθίσματα και καθοδήγηση, για τη δημιουργία νεών διαφοροποιημένων προϊόντων αλλά και εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της αγοράς βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Με αίσθημα ευθύνης προς τις επόμενες γενιές για τον ρόλο που οφείλουν να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα στη μετάβαση του πλανήτη προς ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης, η DS Smith εφαρμόζει και προάγει έμπρακτα τις αρχές κυκλικής οικονομίας ως έναν νέο τρόπο σχεδιασμού, παραγωγής και δημιουργίας αξίας που ωφελεί τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία θα διοργανώσει ένα workshop κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Αγροανέλιξη» το οποίο θα αφορά την σημασία υιοθέτησης πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας από τις εταιρίες του κλάδου των τροφίμων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα βιώσιμα εργαλεία αιχμής της DS Smith, όπως τους Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού, μια πρωτοπόρο μέθοδο με την οποία αξιολογείται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευασίας ενός προϊόντος σύμφωνα με 8 βασικούς Δείκτες, καθώς και να συγκρίνουν την περιβαλλοντική απόδοση διαφορετικών λύσεων συσκευασίας και να επιλέξουν εκείνη που τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στις αξίες της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας, από κοινού με εκπροσώπους του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα μεταβούν στους επαγγελματικούς χώρους των ωφελούμενων, ώστε να παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας παραγωγής με βάση τα νεότερα διεθνή πρότυπα. Επίσης, θα μοιραστούν μαζί τους πρακτικές επιχειρηματικές γνώσεις, ερεθίσματα και καθοδήγηση, για τη δημιουργία νεών διαφοροποιημένων και ανταγωνιστικών προϊόντων με εξαγωγικό χαρακτήρα και χαμηλό κόστος παραγωγής.

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη» στο οποίο συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, οικοτεχνίες, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών από όλη την Ελλάδα που είτε μεταποιούν είτε επιθυμούν να μεταποιήσουν την παραγωγή τους και να εκσυγχρονίσουν την λειτουργία τους.

Ο Αντώνης Καντζέλης, Managing Director Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία) της DS Smith δήλωσε σχετικά: «Η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας και ο μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού κλάδου μπορεί να πλαισιωθεί από καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις συσκευασίας, που θα αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των τελικών προϊόντων. Με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μοιραζόμαστε το κοινό όραμα δημιουργίας ενός σύγχρονου και βιώσιμου κόσμου για όλους και ευελπιστούμε η συνεργασία μας να αποφέρει απτά αποτελέσματα για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πρωτογενή τομέα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις